Počasí dnes29 °C, zítra22 °C
Sobota 6. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Mistr Jan Hus
Bez reklam

Hranice si připomenou slavnou rockovou scénu z 90. let. Na koncertě zahrají Oranice a H-Band

Hranice na Přerovsku si připomenou svou slavnou rockovou scénu z 90. let. Atmosféru tehdejší doby přiblíží výstava, na které návštěvníci uvidí například dobovou rockovou zkušebnu, ale i plakáty a fotografie z vystoupení tehdejších kapel. O den později se na Staré střelnici uskuteční vzpomínková hudební akce s názvem Hranická rocková nostalgie.

Výstava Hranická rocková scéna 90. let bude otevřena ve čtvrtek na Staré radnici a potrvá do 5. prosince. "Expozice připomene mimořádné porevoluční kulturní vzepětí, kdy v Hranicích a okolí fungovalo více než 20 kapel, pořádala se spousta koncertů a akcí v čele s festivalem Rockové Hranice, fungovalo několik hudebních klubů a hospod s pravidelným koncertním programem," uvedl za pořadatele František Kopecký.

Výstava kromě instalované dobové rockové zkušebny představí divákům také plakáty, fotografie, novinové články, hudební nástroje a různé rarity zapůjčené od muzikantů a pamětníků. 

"Soustředí se také na osobnosti, které z této líhně vyšly a slaví dnes celorepublikové úspěchy. Výstavu doprovodí velkoplošná projekce a také možnost poslechu skladeb tehdejších kapel přes sluchátka a mobilní telefony návštěvníků," doplnil Kopecký.

Citron, November 2nd, Silent Stream of Godless Elegy

Pořadatelé chystají také vzpomínkovou hudební akci Hranická rocková nostalgie, která bude v pátek v bývalém hudebním klubu v prostorách Staré střelnice. 

"Naživo zahrají kapely Oranice a H-Band, návštěvníci se můžou těšit na velkoplošnou projekci fotek, plakátů, koncertů, klipů a videozdravic, poslechovku písniček hranické rockové scény 90. let, talkshow vstupy s hlavními protagonisty nebo závěrečnou jam session a krátké hudební vsuvky tehdejších matadorů," dodal organizátor akce.

Obě akce zavzpomínají na kapely, které měly spojení právě s Hranicemi - jde například o skupiny Citron, Tarantula, Funny, Wizard, November 2nd, Silent Stream of Godless Elegy, Bubble Gun, ale i kapelu Oranice či H-Band.

Návštěvníkům připomene také fungování Hudebního klubu u Vlasáků, festival Rockové Hranice, Rockový klub Andrej či hranické hospody, které sloužily jako zázemí tehdejších muzikantů.

Blues Alive oznámil další zahraniční hvězdy. Přijede i bývalý bubeník Boba Dylana

Mezinárodní festival bluesové hudby Blues Alive v Šumperku zveřejnil další světové hudebníky, které bude přehlídka letos v listopadu hostit. Do Šumperka přijede jedna z klíčových kapel chicagského blues posledních více než 30 let Lil´ Ed & The...

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB František Kopecký

Štítky underground, rock, hudba, Hranice, hudební skupina, koncert, plakát, okres Přerov, František Kopecký, střelnice, výstava, Silent Stream of Godless Elegy, November 2nd, festival, hospoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hranice si připomenou slavnou rockovou scénu z 90. let. Na koncertě zahrají Oranice a H-Band  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.