Počasí dnes17 °C, zítra14 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Blues Alive v Šumperku začíná ve čtvrtek. Pro neočkované chystá testovací místo

Mezinárodní festival Blues Alive v Šumperku chystá ve spolupráci s šumperskou nemocnicí na místě přehlídky testovací místo pro neočkované návštěvníky. Festival tak chce vyřešit omezenou platnost antigenních testů. Festival se koná příští týden od čtvrtka do soboty.

Na největší středoevropské přehlídce blues vystoupí na třech hlavních festivalových večerech americké hvězdy a držitelé prestižních cen Blues Music Awards i mladé mezinárodní naděje.

"Festival je vyprodaný už od léta, nevyprodali jsme však plnou kapacitu Domu kultury, takže zdaleka nedosáhneme 1000 lidí. Současná opatření nás tak nějak zvlášť nelimitují. Na místě budeme mít díky šumperské nemocnici i profesionální testovací místo. Máme to tak na místě vyřešeno," řekl ředitel festivalu Vladimír Rybička.

Testovací místo bude určeno pro návštěvníky, kteří se nebudou moci na místě prokázat bezinfekčností. Vyřešit má i současnou omezenou platnost testů, která je u PCR testu 72 hodin, u antigenních testů 24 hodin.

"Pokud přijede návštěvník do Šumperka s čerstvě platným PCR testem, bude platit 72 hodin, tedy na celý festival. Pokud však přijede pouze s platným antigenním testem, bude platit jen jeden den a každý další den se bude muset na místě testovat," upozornili pořadatelé s tím, že za antigenní test na místě zaplatí návštěvníci 201 korun.

Festival letos slaví pětadvacet let

Festival Blues Alive letos slaví pětadvacetiletou historii, loňský ročník poprvé v jeho historii zhatila pandemie koronaviru. Pořadatelé tehdy přehlídku zrušili měsíc před jejím termínem. Při přípravě letošního programu vycházeli pořadatelé částečně z loňského zrušeného ročníku, oslovili ale i další umělce v případě, že původní účastníci měli již jiné závazky.

K hlavním zahraničním jménům letošního ročníku patří jedna z klíčových kapel chicagského blues posledních více než třiceti let Lil´ Ed & The Blues Imperials, harmonikář Rick Estrin s kapelou The Nightcats a legenda chicagského blues, zpěvák a kytarista John Primer. Letošní Blues Alive také připomene bohatým programem osmdesáté narozeniny amerického písničkáře Boba Dylana.

Blues Alive oznámil další zahraniční hvězdy. Přijede i bývalý bubeník Boba Dylana

Mezinárodní festival bluesové hudby Blues Alive v Šumperku zveřejnil další světové hudebníky, které bude přehlídka letos v listopadu hostit. Do Šumperka přijede jedna z klíčových kapel chicagského blues posledních více než 30 let Lil´ Ed & The Blues...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Blues Alive

Štítky Blues Alive, festival, hudba, koronavirus, Šumperk, rychlý antigenní test, Bob Dylan, pandemie covidu-19, John Primer, Rick Estrin, nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Blues Alive v Šumperku začíná ve čtvrtek. Pro neočkované chystá testovací místo  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.