Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Hvězdná Tarja Turunen rozdávala autogramy. Tento týden půjdu na tři její koncerty, těší se fanoušek

Proslulá finská sopranistka Tarja Turunen zavítala se svým vánočním turné do České republiky. V Olomouci vystoupí slavná zpěvačka v pátek, už o dva dny dříve se setkala s fanoušky na autogramiádě v Galerii Šantovka. Předtím ještě vyzdobila největší tuzemský mechanický betlém dvěma novými figurkami.

Do unikátní scenérie vložila finská hudebnice postavu legendárního zpěváka Karla Gotta a arcibiskupa Stojana, jedné z nejvýznamnějších historických osobností na olomouckém arcibiskupském stolci. „Byla to pro mě velká čest, už jsem do betlému přispívala figurkami a tentokrát jsem měla zase tu možnost. Navíc také pro Karla Gotta, který byl zlatým hlasem České republiky. Znamená to pro mě hodně,“ vyznala se Tarja Turunen u rozlehlého Betlému Rudolfa Jana v olomoucké obchodní galerii.

V úterý vystupovala s prvním koncertem série Christmas Together ve Zlíně, olomoucký koncert je na programu v pátek v kostele Panny Marie Sněžné. Kapacita okolo devíti stovek míst už je však vyprodaná.

Udělejme si čas na společné chvíle v rodinách, vyzval na začátku adventu arcibiskup Graubner

Dnes o první adventní neděli se při bohoslužbách četl pastýřský list olomouckého arcibiskupa Jana Graubnera. Vyzývá v něm, aby se lidé v předvánočním čase soustředili na své nejbližší a udělali si čas na setkání v rodinách. Varuje zároveň před...

„Bude to speciální, protože tyto koncerty jsou jediné vánoční, které tento rok chystám. Není moc příležitostí něco pořádat kvůli pandemické situaci, už jen z toho důvodu to bude mimořádné. Těším se na koncert, který bude v krásném důvěrném prostředí kostela. Je tam tedy pořádná zima, ale doufám, že přinesu lidem radost a emoce Vánoc svou hudbou a hlasem,“ pousmála se rocková zpěvačka, která slavila úspěch také s metalovou skupinou Nightwish.

A její příznivci netrpělivě vyčkávají na vystoupení s jedinečnou atmosférou. Čekání jim ukrátilo osobní setkání s hvězdnou zpěvačkou na autogramiádě. „Přijeli jsme z Brna, na koncert určitě půjdeme. Byli jsme už včera ve Zlíně, tak ještě v pátek. A tady Vašek půjde ještě i v sobotu,“ řekla fanynka Gabča, když získala podpisy od svého hudebního idolu.

Šternberk nabízí hektarový pozemek pro výstavbu. Zájemce musí zajistit kompletní infrastrukturu

Město Šternberk oznámilo záměr prodat pozemek o výměře takřka 10 tisíc metrů čtverečních, parcela by měla sloužit pro výstavbu rodinných domů. Nový majitel však musí do území nedaleko šternberské nemocnice zainvestovat a na své náklady zde...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Stanislav Heloňa

Štítky Kultura, koncert, zpěvačka, Tarja Turunen, autogramiáda, Olomouc, Česko, Šantovka, Karel Gott, Rudolf Jan Habsbursko-Lotrinský, Zlín, Nightwish, Vánoce, kostel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Sukač

Ta se teda má. Taky bych rád měl podpis od Tarji ale bohužel vláda mi znemožnila vstup na koncert a vstupenku už dávno mám.

Sobota, 18. prosince 2021, 02:14Odpovědět

Hvězdná Tarja Turunen rozdávala autogramy. Tento týden půjdu na tři její koncerty, těší se fanoušek  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.