Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Večerní pohoda u Trojice: Olomouc v létě chystá sérii koncertů zdarma

Kulturní program v Olomouci rozšíří v průběhu léta již potřetí hudební festival Večerní pohoda u Trojice. Na pódiu u památky UNESCO sloupu Nejsvětější Trojice vystoupí hudebníci rozličných žánrů vždy v pátek a v sobotu od 19 hodin. První koncert připadá na úvod července. Diváci si prázdninovou atmosféru budou moct užít z plážových lehátek a schladit se díky vodním mlžítkům.

Centrum Olomouce obsadí po dobu letních prázdnin multižánrový festival s názvem Večerní pohoda u Trojice. Milovníkům hudby nabídne folk, jazz, pop, ale i rytmy flamenka. Prostor u Sloupu Nejsvětější Trojice bude patřit muzice od 8. července.

Dechovka, bigbít i jazz. Přerovským parkem se rozezní nedělní koncerty

Od neděle opět ožije přerovský historický park Michalov tradičními promenádními koncerty. Těch je do září v plánu celkem deset, konat se budou od tří hodin poslední den v týdnu a pro návštěvníky parku budou zdarma. Jako první vystoupí v altánku...

Večerní pohoda u Trojice coby stěžejní položka letního kulturního programu v Olomouci nabídne program až do 20. srpna, navazuje na předchozí úspěšné ročníky. Vystoupení kapel různých žánrů mohou diváci sledovat na náměstí z plážových lehátek, v horku je ochladí také vodní osvěžovače. "V minulých letech akce přinesla tolik příjemných koncertů, že si bez ní nelze představit ani nadcházející léto. Možná to dělají i příjemná lehátka, ale každý páteční a sobotní večer v centru s hudbou je prostě na pohodu," uvedla náměstkyně primátora Markéta Záleská (ODS).

Festival otevře 8. července Duo Habet, po kterém bude následovat koncert Ivana Mládka a jeho Banjo Bandu. V programu během léta zájemci najdou také koncert Anny Julie Slováčkové, Bohouše Josefa a Burmy, Leony Machálkové, Žalmana & spol. či Romana Vojtka. Představí se i zdejší kapela Natálie Tichánkové & 4GOOD. Chybět nebude také jazz v podání Event Jazzu či blues zastoupené kapelou Blues Power.

Kraj ožívá letními výlety, region láká na turistické novinky

Třiaosmdesát tipů na výlet nabízejí na začátku nové turistické sezony speciální webové stránky v Olomouckém kraji. Region láká na osvědčené atraktivity i nové cíle, které se návštěvníkům poprvé představily teprve nedávno. V průběhu posledních let...

V sobotu 16. července budou koncerty věnované vzpomínkám – a to na Waldemara Matušku a Karla Gotta. Těšit se mohou i milovníci španělských rytmů, v pátek 29. července se zde chystá od 20:30 Galavečer Flamenca, o den později se zde uskuteční flamenková fiesta. Obě akce jsou součástí mezinárodního festivalu flamenka a španělské kultury Colores Olomouc. Program celého festivalu najdou zájemci na webu akce.

Kulturní program ve městě zpestří během léta také divadelní festivaly. V prostorách Letního kina a na Dolním náměstí se bude konat festival nového cirkusu Cirkuskus. Druhý ročník festivalu, který pořádá olomoucké Divadlo na cucky, se uskuteční 9. až 17. července a nabídne v devíti dnech jednadvacet akcí. V srpnu se uskuteční na parkánech Konviktu také tradiční Olomoucké shakespearovské léto. Letos se uskuteční od 2. do 18. srpna.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Olomouc Tourism

Štítky Kultura, festival, koncert, Olomouc, náměstí, Sloup Nejsvětější Trojice, Večerní pohoda u Trojice, léto, Světové dědictví UNESCO, hudební skupina, hudební festival, Karel Gott, Ivan Mládek, Waldemar Matuška, Leona Machálková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Večerní pohoda u Trojice: Olomouc v létě chystá sérii koncertů zdarma  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.