Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Olomoucké muzeum hledá novou vizuální identitu. Vypsalo otevřenou soutěž

Vlastivědné muzeum v Olomouci vypsalo otevřenou soutěž na novou vizuální identitu. Muzeum chce získat moderní grafickou podobu komunikace směrem k veřejnosti. Designéři mohou své návrhy zasílat do 25. listopadu letošního roku.

Vlastivědné muzeum Olomouc také spravuje klasicistní zámek v Čechách pod Kosířem a Národní přírodní památku Arboretum v Bílé Lhotě. "A právě to bychom chtěli, aby reflektovala i nová grafická podoba našeho muzea. Záměrem je, aby nás veřejnost jednoznačně identifikovala," uvedl ředitel Vlastivědného muzea Jakub Ráliš.

V Hanáckém muzeu v Příkazích roste vzácná hrušeň Krvavka. Experti ji našli u hospody

Vzácná hrušeň Krvavka, ryngle Zelená renklóda, legendární míšeňská jablíčka a další staré odrůdy ovocných stromů rostou v ovocném sadu Hanáckého muzea v přírodě v Příkazích na Olomoucku. Sad s více než pěti desítkami stromů návštěvníkům...

"U všech výstupů by se měla graficky a logicky sjednotit identifikace instituce, zároveň by však měla zůstat pobočkám jejich identita v rámci celku," doplnil Ráliš. Poslední termín pro podání návrhů je 25. listopad. Návrhy bude posuzovat odborná komise složená ze zadavatele, zřizovatele muzea, kterým je Olomoucký kraj, a odborníků na grafický design. Komise by měla zasednout ještě letos v prosinci.

"Vizuální identitu vnímám jako důležitou součást prezentace a komunikace kulturní instituce, která tyto složky nesmí opomíjet. Proto vypsání soutěže vítám," doplnil radní pro oblast kultury Olomouckého kraje Jan Žůrek.

Olomoucké muzeum má v současné době téměř dva miliony sbírkových předmětů. Z hlediska rozsahu sbírky se tak řadí mezi největší muzea v České republice. Sbírkový fond v oblasti společenských i přírodních věd pokrývá nejen střední Moravu, ale také širší území s přesahem do zahraničí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Vlastivědné muzeum v Olomouci

Štítky muzeum, Olomouc, Vlastivědné muzeum Olomouc, vizuální identita, soutěž, design, Vlastivědné muzeum v Olomouci, Olomoucký kraj, Jan Žůrek, Bílá Lhota, Čechy pod Kosířem, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomoucké muzeum hledá novou vizuální identitu. Vypsalo otevřenou soutěž  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.