Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vzácné druhy orchidejí představuje výstava Klenoty pralesa ve Smetanových sadech

Stovky orchidejí nejrůznějších tvarů i barev jsou k vidění ve sbírkových sklenících ve Smetanových sadech. První ročník prodejní výstavy orchidejí a tropických rostlin pojmenované Klenoty pralesa potrvá až do šestého listopadu.

„Výstavou orchidejí a tropických rostlin Klenoty pralesa rozšiřujeme portfolio našich akcí. Jde o první ročník,“ uvedla v tiskové zprávě ředitelka Výstaviště Flora Olomouc Eva Fuglíčková. Návštěvníci si budou moci na výstavě prohlédnout i běžně nedostupné vzácné odrůdy.

„Vykvétá nádhernými květy zahrnujícími celou škálu barevných kombinací, které si člověk jen stěží dokáže představit,“ objasnila pěstitelka Markéta Aubrechtová, která s výstavištěm úzce zpolupracuje.  Jedním z exponátů, na který organizátoři lákají návštěvníky, je orchidej Vanda. Ta dokáže žít bez substrátu pouze ze vzdušné vlhkosti. „Má nádherné modré květy, které jsou v přírodě velmi vzácné a ojedinělé,“ vysvětlila pěstitelka.

FOTOGALERIE: Hrůzné kostýmy, krampusáci i dýně pro zvířata. V Zoo Olomouc pokračuje Strašidelný týden

Přes tři tisíce návštěvníků přilákala do olomoucké zoo tradičně nejnavštěvovanější akce roku – Večer duchů. Dušičková či halloweenská atmosféra zůstává v zoologické zahradě po celý týden, na programu je také lampionový průvod. Areál vyzdobily...

Jako další „orchidejová rarita“ se na výstavě objeví takzvané „diamantové orchideje“, jejichž okrasné listy jsou protkány zlatou či stříbrnou žilnatinou. Součástí expozice je také rostlina vanilky, což je liánovitá orchidej, nebo střevíčníky rodu paphiopedilum. Expozici orchidejí doplní i pestrá škála druhů masožravých rostlin.

Takřka všechny druhy vystavených orchidejí bude možné si odnést domů. Výstava je totiž prodejní. „K zakoupeným květinám dostanou také cenné rady ohledně jejich pěstování,“ doplnil v závěru tiskový mluvčí výstaviště Michal Poláček.

Výstava je otevřená každý den od 9 do 18 hodin. Součástí expozice jsou i vzácné odrůdy. Vstupenky jsou k dostání přímo ve sklenících. Expozice končí v neděli 6. listopadu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Stanislav Heloňa

Štítky Výstaviště Flora Olomouc, výstava orchidejí, Klenoty pralesa, výstava, orchideje, vzácné druhy, vstavačovité, rostliny, sad, Výstaviště Flora Olomouc, a.s., kongresové centrum, skleník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vzácné druhy orchidejí představuje výstava Klenoty pralesa ve Smetanových sadech  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.