Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

FOTOGALERIE: Hrůzné kostýmy, krampusáci i dýně pro zvířata. V Zoo Olomouc pokračuje Strašidelný týden

Přes tři tisíce návštěvníků přilákala do olomoucké zoo tradičně nejnavštěvovanější akce roku – Večer duchů. Dušičková či halloweenská atmosféra zůstává v zoologické zahradě po celý týden, na programu je také lampionový průvod. Areál vyzdobily stovky vyřezávaných dýní, které potěšily také některá zvířata. Ošetřovatelé jim totiž tykvovitou zeleninu naplnili oblíbenými pochoutkami.

 

I v lehce sychravém počasí zavítalo do zoologické zahrady na Svatém Kopečku minulou sobotu 3045 návštěvníků, mnozí využili speciální příležitost Večera duchů a vyrazili na akci i v převleku. Lépe tak zapadli tak mezi zaměstnance a další hosty zoo, kteří se na proměně zahrady podíleli. „Zahrada tímto děkuje Moravskému divadlu Olomouc za zapůjčení krásných kostýmů i za osobní účast, mágům z Pevnosti poznání za doplnění atmosféry, svatokopecké základní škole za pomoc s dlabáním dýní, čertům Krampus Olomouc a v neposlední řadě historickému spolku Kirri, kteří se postarali o to, aby Večer duchů dostál své pověsti,“ ocenil Milan Kořínek z marketingového oddělení Zoo Olomouc a dodal: „Ti, kteří si budou chtít dušičkovou náladu přijít ještě vychutnat, připomínáme, že výzdoba zůstává v areálu do této neděle.“ Již tento pátek je navíc na řadě lampionový průvod v kostýmech, který vyrazí v 18 hodin z dětského hřiště v areálu zoo.   

Zoo Olomouc získala nové klokánky. V přírodě jsou nadšenými houbaři

Nový druh rozšířil kolekci zvířat chovaných v Zoo Olomouc, návštěvníci mohou pozorovat dva klokánky rudohnědé. Protože se jedná o živočichy s noční aktivitou, našli dva noví samci domov v pavilonu netopýrů, který má obrácený denní režim.

 

Zoologickou zahradu postupně ozdobilo na pět set dýní, pro návštěvníky jsou připravená tematická stanoviště s dušičkovými rekvizitami či strašidelná stezka. Právě zelenina typická pro halloween obohatila i program a krmení zvířat v zoo. „V rámci takzvaného enrichmentu jsme do nich umístili všemožné dobroty v podobě červů, rozmanitého ovoce, potkanů. Hodovalo se u například medojedů, hrabáčů a surikat,“ zmínila mluvčí Zoo Olomouc Iveta Gronská.

Podle ošetřovatelů právě potrava představuje nejčastější způsob využití enrichmentu, tedy obohacení života zvířat, které nežijí ve volné přírodě. Stačí, když zvíře nedostane svou potravu připravenou do misky a k jejímu získání musí vyvinout činnost a hledat ji. „Pro naše zvířata je to zpestření, přijímání potravy formou zábavy. Dýně slouží jako úkryt rozmanitého krmiva, ke kterému se zvířata dobývají. Mnohdy v dýni, jako v případě surikat, zmizí úplně celá až po ocas. Samice hrabáče si hostinu také náležitě užila. Chodila od dýně k dýni a dlouhými drápy a jazykem se snažila dostat i k tomu poslednímu červovi,“ přiblížila ošetřovatelka Petra Jelínková.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Zoo Olomouc

Štítky Zoo, příroda, zoologická zahrada, Olomouc, Strašidelný týden, Večer duchů, lampionový průvod, kostýmy, Zoo Olomouc, dýně, Zoologická zahrada Olomouc, Moravské divadlo Olomouc, Pevnost poznání, Halloween, Svatý Kopeček, zelenina, lampion

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTOGALERIE: Hrůzné kostýmy, krampusáci i dýně pro zvířata. V Zoo Olomouc pokračuje Strašidelný týden  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.