Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

V Olomouci začíná tradiční studentský svátek majáles. Králem bude herec a režisér Miroslav Krobot

V Olomouci začíná tradiční studentský svátek majáles. Jedenáctý ročník nabídne například koncerty Tata Bojs či držitelů Ceny Anděl 58G. Chybět nebude divadlo, workshopy, besedy a hudební majálesová tramvaj. Králem majálesu se stane divadelní a filmový režisér a herec Miroslav Krobot.

Pusťte nás na kulturní akce města, žádají prostějovské minipivovary. Radnice jim ani neodpověděla

Prostějovské minipivovary požádaly zdejší radnici, zda by na kulturních akcích města, kam chodí tisíce lidí, nemohly mít své stánky. Doposud zajišťoval občerstvení Národní dům, který však zkrachoval, a neví se, kdy se opět otevře. Vedení města se...

Hlavní program odstartuje ve středu, majáles ovšem začne už dnes v Konviktu, kde bude speciální tematický kvíz k 450 letům olomoucké univerzity a vystoupení improvizační skupiny O.LI.V.Y., kapely Mutanti hledaj východisko, rappera a textaře Jana Vejražku a instrumentalistu Jiřího Konvalinku a bubeníka Cyrila Kaplana, členy kapely Vložte kočku. Nakonec se představí DJ Endeek.

Korunovace krále majálesu proběhne ve středu ve 14:30 hodin. "Jsme moc rádi, že pan Krobot souhlasil s převzetím vlády nad letošním studentským svátkem. Vedle korunovace na nádvoří Zbrojnice se zúčastní také talk show na parkánu Konviktu, kde se role moderátorky zhostí členka činohry Moravského divadla Olomouc a někdejší královna majálesu Ivana Plíhalová. U příležitosti návštěvy pana Krobota na letošním majálesu jsme do programu zařadili také projekci filmu Kdyby radši hořelo, kde ztvárnil výraznou roli náčelníka hasičů," uvedla vedoucí oddělení univerzitních akcí Univerzity Palackého Barbora Plonka Schwarzbachová.

Na nádvoří Zbrojnice se pak představí melodický rock v podání olomoucké kapely Milenium, pražsko-brněnská jazzová a soulová Luciana, Bert & Friends, rappeři 58G a Tata Bojs. 

Hudba zazní i v majálesové historické tramvaji, která vyjede ve středu v 11 hodin z Neředína na trase linky 2/7 a jezdit bude do 15 hodin. Hrát a zpívat v ní budou EvaH, Tomáš Krejčiřík, Pavel Košutek nebo dýdžejka Amathyst. V zadním voze bude výstava kreseb, autorské čtení, vystoupení studentského divadelního spolku Kucmoch nebo skupiny Konsent se stand-upem proti sexuálnímu násilí.

Doprovodný program zahrne stánky, besedy nebo workshop street art a street dance. Vstup na majáles je volný, podrobnosti jsou na olomouckymajales.cz.

Ohodnoť článek

Foto olomouckymajales.cz

Štítky majáles, Miroslav Krobot, Olomouc, svátek, hudební skupina, herec, režisér, Tata Bojs, Univerzita Palackého v Olomouci, divadlo, koncert, Jiří Konvalinka, Moravské divadlo Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Olomouci začíná tradiční studentský svátek majáles. Králem bude herec a režisér Miroslav Krobot  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.