Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Pět milionů na lepší filmové zážitky. Prostějovské kino zmodernizuje audiosystém

Sál prostějovského kina Metro 70 dostane nové ozvučení ve standardu Dolby Atmos, změna vyjde na necelých pět milionů korun. Výraznou část zaplatí město ze svého rozpočtu. Kino v Prostějově prošlo modernizací v roce 2020, při které proběhla příprava také na vylepšení zvukového systému.

Vylepšení zvukové kulisy podpoří prostějovská radnice na projekt dotací ve výši 3,3 milionu korun, kino z vlastního investičního fondu zaplatí 1,3 milionu korun a zbývajících 400 milionů pokryje dotace Státního fondu kinematografie.

„Díky připravené investici bude do kina Metro 70 instalován nový zvukový systém Dolby Atmos, což je technologie prostorového zvuku schopná interpretovat zvuky jako trojrozměrné objekty bez horizontálního a vertikálního omezení. Tento audiosystém se podle odborníků stává standardem nejen pro vysokorozpočtové hollywoodské produkce, ale i v lokální filmové produkci,“ dodala Anna Kajlíková, referentka mediální komunikace Magistrátu města Prostějova.

Šumperské kino Oko projde rekonstrukcí, získá i komorní a komfortnější kinosál Očko

Ještě atraktivnější podmínky pro příznivce filmů nabídne šumperské kino Oko. Hojně navštěvované kulturní zařízení projde rekonstrukcí prvního patra, kde vznikne komornější kinosál. Investice rozpočtovaná přibližně na 18 milionů korun zahrnuje...

Prostějovské kino má za sebou rekonstrukci z roku 2020, což si vyžádalo několikamilionovou investici. Modernizace zahrnovala rekonstrukci vnitřních prostor a digitalizaci promítací techniky. Kino má nové plátno a laserový projektor. Součástí modernizace byla i technická příprava na zavedení zvukového zařízení Dolby Atmos, které nahradí nynější systém Dolby Surround 7.1.

Kino Metro 70 je posledním klasickým biografem v Prostějově. Kina Oko a Jas kvůli klesající návštěvnosti přestala promítat v 90. letech minulého století. Budova biografu Metro 70 byla postavena v letech 1965 až 1969 podle projektu brněnského architekta Zdeňka Michala a je variací na jeho starší návrh kina Hvězda v Uherském Hradišti. Sál prostějovského kina pojme bezmála 370 diváků.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Kino Metro 70

Štítky Kultura, kino, modernizace, rekonstrukce, zvukový systém, investice, Prostějov, Kino Metro 70

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pět milionů na lepší filmové zážitky. Prostějovské kino zmodernizuje audiosystém  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.