Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Hlavní sál prostějovského kina se na tři týdny uzavře. Proběhne instalace moderního audiosystému

Na tři týdny se na přelomu října a listopadu uzavře hlavní kinosál prostějovského kina Metro 70, důvodem je instalace nového zvukového systému. Kulturní zařízení v Prostějově získá za pět milionů technologii Dolby Atmos. Pro diváky bude po dobu rekonstrukce připravený alternativní program ve foyer budovy, která disponuje i další promítací technikou.

Prostějovské kino prošlo modernizací vnitřních prostor i projekční techniky v roce 2020, součástí byla i příprava na instalaci nového zvukového systému. Od 23. října do 12. listopadu bude probíhat přechod ze současné technologie Dolby Surround 7.1 na modernější Dolby Atmos.

„Podzemní kinosál bude proto v těchto dnech uzavřen pro jakákoliv veřejná promítání, ale i dopolední akce typu školních projekcí nebo pronájmů,“ upozornila na webu města náměstkyně prostějovského primátora Milada Sokolová (ODS).

V době uzavření hlavního sálu s kapacitou takřka 400 míst plánuje vedení kina program v nedávno vybudované kinokavárně umístěné v prostorách foyer budovy.

Prostějov žádá o dotace na terminál a parkování. Pozemky po sodovkárně však prodává, kritizuje to opozice

Město Prostějov shání dotace na stavbu parkovacího domu poblíž centra a zároveň prodává pozemky na stavbu jiného parkovacího domu přímo v centru. Opozice v zastupitelstvu to ostře kritizuje. Radnice však namítá, že na stavbu dvou podobných...

„Podoba programu je momentálně v řešení, ale předběžně kino plánuje uvést ozvěny festivalových filmů Be2Can, reprízy aktuálních českých novinek, či alternativní program v podobě filmového kvízu nebo stand-up comedy. Program bude postupně zveřejňován on-line na webu kina a případně i fyzicky ve výlepu plakátů,“ dodala náměstkyně Sokolová.

Celkové náklady na pořízení zvukového řetězce činí takřka pět milionů korun, z toho dotace ze Státního fondu kinematografie dosáhne 400 tisíc Kč. Kino Metro 70 se na modernizaci podílí z vlastního investičního fondu částkou 1,3 milionu korun, zbytek doplatí město Prostějov ze svého rozpočtu. Podle zástupců kina se prostorový systém Dolby Atmos stává standardem nejen pro vysokorozpočtové hollywoodské produkce.

„Pokud celá rekonstrukce proběhne dle harmonogramu, přivítáme v pondělí 13. listopadu diváky zpět v kinosále s novým prostorovým zvukem ve standardu Dolby Atmos, jenž si budou moci naplno vychutnat mimo jiné i u nejočekávanějšího filmu tohoto podzimu Napoleon režiséra Ridleyho Scotta. Ten uvedeme ve speciální předpremiéře ve středu 22. listopadu v rámci cyklu Tady Vary,“ doplnil zástupce ředitelky kina Metro 70 Michal Zábranský.

Ohodnoť článek

Foto FB Kino Metro 70

Štítky Kino, rekonstrukce, investice, Kino Metro 70, kino Prostějov, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hlavní sál prostějovského kina se na tři týdny uzavře. Proběhne instalace moderního audiosystému  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.