Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Rocková kapela Moonpark pokřtí na domácí olomoucké půdě debutové album

Olomoucká rocková kapela Moonpark představila videoklip ke svému singlu Blinding Fire a chystá také křest debutového alba. Soubor dvanácti autorských skladeb nazvaný Good Spirit čeká slavnostní moment na koncertu v Bounty Rock Cafe v Olomouci.

Olomouc mapovala spokojenost obyvatel. Ocenili dostupnost obchodů, kritizují parkování a dopravu

Dostupnost obchodů a služeb či zdravotní péče v Olomouci pozitivně hodnotili účastníci rozsáhlého průzkumu, který si nechala zpracovat olomoucká radnice. Respondenty naopak netěší dopravní zatížení silnic a také možnosti parkování ve městě....

 

Úspěšné období předchozích let vygradovalo pro olomouckou hudební skupinu Moonpark důležitým milníkem, tedy vytvořením prvního alba z vlastních skladeb. Deska vznikala pod vedením amerického producenta Dereka Saxenmeyera v pražském studiu Faust Records. „Při nahrávání desky je strašně důležité, s kým ji točíte. Ten člověk vám musí sednout, musíte se dokázat naprosto uvolnit a zahrát nebo zazpívat svůj part tak, aby zněl co nejlépe a byl plný emocí, a musíte být schopni uvažovat co nejvíce tvůrčím způsobem. Derek mezi nás od první minuty zapadl tak, že jsme ani nepoznali, že tam je,“ říká kytarista Jiří Doležel s tím, že intenzivní přípravy, skládání hudby a psaní textů trvalo téměř dva roky. Ve studiu pak kapela strávila devět dní. K tomu se přiřadila ještě série dotoček, finální nahrávka tak vznikala téměř rok. O mastering se postaral Tim Debney, majitel vyhlášeného londýnského studia Fluid Mastering, které má za sebou taková jména jako Jethro Tull, Deep Purple, Judas Priest nebo Mötorhead. Booklet alba navrhla ilustrátorka Anita Vacková.

Výsledek náročné tvůrčí práce spatří světlo světa na křtu ve čtvrtek 28. března v olomouckém Bounty Rock Cafe, tedy klubu, který už kapela v minulosti několikrát naplnila příznivci svého melodického rocku. „Deska se točila ve výborné atmosféře a nálada ve studiu i mimo něj byla celou dobu parádní. Každý jsme hráli na maximum, přitom nenuceně a s pozitivní energií," míní baskytarista Petr Kolář.

Na unikátní energii ve studiu vzpomíná také bubeník Ivo Zvejška. „Byla to čirá radost. Pro mě osobně bylo natáčení velkým skokem do neznáma, ale po setkání s Derekem jsem pochopil, že na výsledku se nejvíc projeví, když vše zahraju právě s onou radostí a lehkostí,“ podotkl člen hudební formace, která dvakrát vystoupila také jako předkapela Leona Hendrixe, mladšího bratra legendárního Jimiho Hendrixe.

K singlu Blinding Fire vznikl pod taktovkou uznávaného režiséra Radima Věžníka také videoklip, který má na YouTube za necelý týden od premiéry přes 20 tisíc zhlédnutí. „Motivem skladby je vzdalování se člověka od přírody, ale také opětovné přibližování. Nic tedy není ztraceno,“ usmívá se zpěvák Michal Koláček, jenž si v klipu v horském prostředí Přemyslovského sedla v Jeseníkách zahrál hlavní roli.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jakub Wittka

Štítky Kultura, hudba, koncert, kapela, Moonpark, rock, rocková kapela, křest alba, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rocková kapela Moonpark pokřtí na domácí olomoucké půdě debutové album  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.