Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Prostějov nabídne pamětní minci Jiřího Wolkera. Na červen také chystá rodinnou hru

Na začátku letošního roku uplynulo sto let od úmrtí prostějovského básníka Jiřího Wolkera. Město k tomuto výročí připravilo kromě několika akcí i pamětní minci. Tu si budou moci zájemci vyrazit v Turistickém informačním centru.

V prostějovském informačním centru si už nyní mohou návštěvníci vyrazit pernštejnskou pamětní minci, teď k ní přibyde i ta připomínající Jiřího Wolkera. „Nová raznice, kterou jsme již od výrobce obdrželi, bude k dispozici na turistickém informačním centru a premiérové ražení nabídneme zájemcům v sobotu 11. května v době od 13:00 do 16:00,“ vysvětlila v tiskové zprávě první náměstkyně primátora Milada Sokolová (ODS).

Zájemci si budou moci svou minci vyrazit po vyplnění krátkého kvízu. „Bude to doprovodná akce ke vzpomínkovému kulturnímu programu, který právě na druhou květnovou sobotu připravujeme, a který se bude odehrávat na náměstí T.G. Masaryka,“ doplnila Sokolová.

Od června minci také získají lidé, kteří absolvují nově připravovanou rodinnou hru. Podle Sokolové město tuto hru v červnu nabídne také školám. „I nadále také zůstává k dispozici i oblíbená hra Hledání pokladu Pernštejnů včetně ražení pamětní pernštejnské mince,“ uzavřela náměstkyně.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Prostějov

Štítky Prostějov, mince, pamětní mince, výročí, 100 let, Jiří Wolker

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prostějov nabídne pamětní minci Jiřího Wolkera. Na červen také chystá rodinnou hru  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.