Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Filmy podle vlastní volby a vyšší vstupné. Přerovské letní kino čeká druhá sezona

Jedním z projektů participativního rozpočtu bylo v Přerově mobilní kino, které letos vstoupí do své druhé sezony. Sledování filmů pod širým nebem si podle zástupců radnice lidé oblíbili, již nyní si mohou vybírat snímky, které se v letním kině budou o prázdninách promítat. Další změnou oproti loňsku je i navýšení ceny vstupného.

Mobilní letní kino v Přerově nese název Po setmění, projekce zajišťuje přerovské kino Hvězda. Město loni pořídili na základě výsledků hlasování participativního rozpočtu techniku za 350 tisíc korun. Participativní rozměr pokračuje i co se týče programu kina, i o něm mohou rozhodnout sami občané. Promítat se bude každou prázdninovou středu a filmové plátno se rozbalí celkem devětkrát.

„Pět filmů jsme vybrali my. Už dnes víme, že diváci uvidí hity jako Sex ve městě, Sex ve městě 2, Osvícení, Oppenheimer a Pulp Fiction: Historky z podsvětí,“ shrnula na webu města vedoucí kina Hvězda Svatava Měrková.

Volba dalších čtyř filmů bude v režii diváků, kteří mohou v hlasovacím systému rozhodovat o těchto deseti filmech: Matka v trapu, Její tělo, Krvavý Johann, Pět nocí u Freddyho, Gump – jsme dvojka, Prázdniny s Broučkem, Valerian a město tisíce planet, Mrtvá nevěsta Tima Burtona, Tajemství a smysl života a Jedeme na teambuilding. Anketa probíhá od 25. dubna do 15. května.

„Každý hlasující má k dispozici čtyři hlasy – vždy jeden hlas pro jeden film. Oblíbený film vybere tlačítkem +, tlačítkem – svou volbu může zrušit,“ vysvětlila systém marketérka magistrátu Jana Pivodová.

Farmářské trhy v Přerově si dají pauzu, na náhradní dějiště si zákazníci cestu nenašli

Kvůli probíhající přestavbě rozlehlé budovy na náměstí T. G. Masaryka v Přerově došlo k přesunutí tradičních farmářských trhů na nedaleké Horní náměstí. Na novou lokalitu si ale zákazníci nezvykli a podle zástupců radnice skončily dubnové trhy...

Stejně jako loni využije město mobilních parametrů promítací soustavy a projekce se uskuteční na třech různých lokalitách – v Michalově, na Laguně a v Předmostí. Konkrétní program vznikne až podle výsledků z veřejného hlasování.

Příznivci sledování filmů v přerovském letním kině musejí pro letošní sezonu počítat se zdražením, vstupné se zvýší z padesáti korun na dvojnásobek, tedy na stokorunu. Loni město předpokládalo provozní náklady na jednu projekci na úrovni okolo 25 tisíc korun, částka podle mluvčí radnice Lenky Chalupové zahrnovalo například poplatky za zapůjčení filmu, mzdové náklady na personál či výdaje na převoz techniky. „Náklady na promítání nejsou nejnižší, zaplatit musíme také pracovníky, kteří se starají o obsluhu. Vloni byla cena víc symbolická, protože jsme s kinem, které vzešlo z přání občanů v rámci participativního rozpočtu města, teprve začínali,“ doplnil ředitel Kulturních a informačních služeb města Přerova Jaroslav Macíček.  

Ohodnoť článek

Foto FB Kino Hvězda Přerov

Štítky Kultura, letní kino, akce, promítání, mobilní kino, hlasování, participativní rozpočet, Přerov, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Filmy podle vlastní volby a vyšší vstupné. Přerovské letní kino čeká druhá sezona  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.