Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Úterý 25. června 2024  |  Svátek má Ivan
Bez reklam

Prostějovské léto startuje. Vystoupí Ben Christovao či Botox, nebude chybět módní přehlídka a dřevosochání

Tanečním vystoupení skupin a souborů prostějovského okresu dnes na hlavním náměstí v Prostějově startuje tradiční Prostějovské kulturní léto. V příštích týdnech vystoupí například Ben Christovao, kapely Botox či Divokej Bill revival, chybět nebude dřevosochání, oblíbená módní přehlídka nebo divadelní představení.

Tradiční Prostějovské kulturní léto začne dnes v 17 hodin na náměstí T. G. Masaryka v prostoru u muzea, kde proběhne taneční vystoupení skupin a souborů prostějovského okresu.

"Červenec pak nabídne kromě hudebních pořadů, z nichž pozornost určitě přitáhne Ben Christovao, také nové Prostějovské dřevosochání. Smetanovy sady ožijí ve druhé polovině července na tři dny sochařským sympoziem věnovaným dílu Jiřího Wolkera. Při této příležitosti město poprvé navštíví i živé sochy z doby první republiky," uvedla náměstkyně primátora Prostějova Milada Sokolová (ODS).

V srpnu pak na zájemce čeká například koncerty kapel Botox či Divokej Bill revival, Večer s Jaroslavem Uhlířem nebo divadelní představení v Kolářových sadech. Nebude chybět ani oblíbená módní přehlídka. Také letos se k Prostějovskému létu připojily například ochránci přírody IRIS nebo městská knihovna. Podrobný program je na webových stránkách.

Místní nádraží zachráněno. Železničáři chtěli ikonickou budovu v Prostějově zbourat, nyní ji převezme město

Ikonická hrabalovská budova místního nádraží v Prostějově, která neodmyslitelně patří k celé městské čtvrti, je zachráněna. Správa železnic chtěla stanici původně zbourat, nyní potvrdila, že se dohodla s městem na převodu. Radnice již připravuje...

 

Na nádvoří zámku v Prostějově kromě toho začala fungovat letní scéna, kterou o tomto víkendu ovládne multižánrový festiválek DRUŽ FEST. Poté jsou na programu oslavy šestých narozenin Velkoravského minipivovaru, vystoupení studentské skupiny CRIMP, Podvečer s lidovou písní nebo Evergreeny na zámku. "Připraven je pestrý program tak, aby si každý mohl vybrat podle vlastního vkusu," dodala Sokolová. V červenci se lidé mohou těšit například na koncert Ivana Mládka.

Podrobný program letní scény na zámku je na webu města.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Prostějov

Štítky Prostějovské léto, kultura, koncert, módní přehlídka, zámek, Prostějov, Milada Sokolová, hudební skupina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prostějovské léto startuje. Vystoupí Ben Christovao či Botox, nebude chybět módní přehlídka a dřevosochání  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.