Počasí dnes14 °C, zítra14 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

TIP NA VÍKEND: Hanácké Benátky mají dvacáté výročí. Vystoupí Vlny, Kern nebo Oceán, vstup je zdarma

Hanácké Benátky letos slaví 20. výročí, proto návštěvníci dostanou dárek, vstup zdarma. Koncerty a vystoupení budou na náměstí, v parku Míru je připraven program pro děti. Diváci se mohou těšit například na Vlny, Kern nebo Oceán.

Jubilejní 20. ročník oblíbených Hanáckých Benátek se koná v sobotu 8. června v Litovli.

"V letošním roce slaví Hanácké Benátky dvacáté výročí, proto dostanou dárek všichni. A to v podobě vstupu na akci zdarma. Tradičně budou probíhat koncerty a vystoupení na náměstí, v parku Míru je připraven program pro děti. Ten je samozřejmě také zdarma a tentokrát se mohou děti, ale i dospělí těšit na hry a pohádky divadla Studna," přiblížila Pavlína Greplová z Městského klubu Litovel.

Na náměstí vystoupí kapely Jazz Elements s projektem Pocta Zuzaně Navarové, následovat bude osmičlenná skupina z podhůří Jeseníků Vlny a tvrdší Kern. Chybět nebudou skladby jako Blízko nás, Exploze snů, Zídka bláznů, To jsme my nebo Fernetový oči. Pak nastoupí přerovská kapela Arrhythmia, originální hudební seskupení čtyř violoncellistů s bubeníkem, poté zahraje slovenská kapel Elán KontraBand a na závěr vystoupí Oceán s písněmi Petra Muka.

V parku míru budou připravena tři divadelní představení, a to O kocourovi v botách, Bajajovi a Treperendě. Děti si budou moci vyzkoušet výrobu loutek v loutkovém ateliéru, jízdu na jednokolce a žonglování. Připraveny budou i hry, mořský svět, netradiční puzzle s mořskými živočichy, chybět ani letos nebude minizoo, otevřené bude také dopravní hřiště.

FOTO A VIDEO: Precizní sestavy a triky se zbraněmi. Olomoucké náměstí sledovalo show čestných stráží

Speciální přehlídkou čestných stráží armád středoevropského a jihoevropského regionu ožilo ve čtvrtek odpoledne centrum Olomouce. Na akci zvané DrillFest předvedli vojáci z České republiky, Slovenska, Maďarska, Německa, Polska, Slovinska i USA...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Litovel

Štítky Litovel, Hanácké Benátky, výročí, Zuzana Navarová, Arrhythmia, Petr Muk, Oceán, festival, Jeseníky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIP NA VÍKEND: Hanácké Benátky mají dvacáté výročí. Vystoupí Vlny, Kern nebo Oceán, vstup je zdarma  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.