Počasí dnes25 °C, zítra30 °C
Čtvrtek 27. června 2024  |  Svátek má Ladislav
Bez reklam

TIP NA VÍKEND: Největší pouliční festival v Česku s více než stovkou umělců je tady. Olomouc v sobotu ožije

Největší pouliční festival v Česku už zítra zaplní náměstí a ulice Olomouce. Představí více než stovku kapel a hudebníků, kteří hrají nejrůznější žánry, jako rock, pop, šanson, blues, jazz, funky, lidovou muziku, ale i vážnou hudbu.

Pořadatelé slibují, že návštěvníci festivalu Olomouc (o)žije uvidí město jinýma očima, přímo na ulici vystoupí zajímavé kapely, tanečníci, výtvarníci a další umělci, chybět nebudou ani gastro zóny. Program chystají pořadatelé také pro děti. "Návštěvníky nesvazujeme jedním místem ani jevištěm, ba naopak jim dáváme možnost toulat se olomouckými uličkami a objevovat nejen nejrůznější umělce, ale třeba i nové přátele nebo místa, která jim jindy zůstávají skryta," popisuje ideu akce duchovní otec festivalu Štěpán Havran.

Všichni umělci vystupují dobrovolně bez nároku na honorář a  bude pouze na divácích, zda se rozhodnou některého z nich podpořit. "Je těžké vybrat ze stovky vystupujících umělců. Osobně se těším například na bubenickou show Jumping Drums, výbornou KJ SAX, která hrála i pro bývalého prezidenta USA Billa Clintona, populární New Street Band, dechový show band Brass Avenue, Johanku Valáškovou alias New Castanets, šansoniérku La Boujeau, domácí Blues Power či Sugar & Spice Holding Company a řadu dalších hudebníků a kapel,“ láká Havran.

ANKETA: Garáže na Horním náměstí? Nové umělecké instalace v Olomouci budí velkou pozornost

Na několika místech v Olomouci se v posledních dnech objevily svérázné umělecké instalace, například objekt připomínající garáže z dob socialismu, které budí velkou pozornost. Jde o předzvěst letošního největšího výstavního projektu olomouckého...

Letos poprvé se mohou lidé těšit na elektro stage v Baru Zahrada, festivalové fandy rovněž čekají food zóny na Horním a Dolním náměstí a zóna olomouckých značek na Žerotínově náměstí. Otevřena bude vyhlídková radniční věž, výstavy, kreativní fotokoutek, diskusní zóna, silent disco nebo projekce studentských hudebních klipů. Tradiční afterparty je letos v letním kině.

Lidé mohou vzít na akci také děti, na které čeká speciální program v letním kině. Pořadatelé přichystali například dílnu Hanácké drbny, zábavné hry se Svišti v pohybu nebo pískoviště s bagry. 

V pořadí 4. ročník pocovidového happeningu vyrostl v největší pouliční akci, jakou lze v Česku navštívit. Festival bude v sobotu 22. června hostit přes 100 kapel, sólistů, buskerů a pouličních umělců, pořadatelé očekávají až 25 tisíc návštěvníků.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto poskytl Pavel Vysloužil/Festival Olomouc (o)žije

Štítky tip, víkend, ožije, Česko, festival, ulice, Olomouc, hudební skupina, USA, Bill Clinton, Dolní náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIP NA VÍKEND: Největší pouliční festival v Česku s více než stovkou umělců je tady. Olomouc v sobotu ožije  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.