Počasí dnes11 °C, zítra12 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Olomoucký kraj podpoří opravy kulturních domů. Začne v Zábřehu, Uničově a Jeseníku

Olomoucký kraj podpoří rekonstrukce kulturních domů v Zábřehu, Uničově a Jeseníku. Celkově na opravy uvolnil 60 milionů korun. Kraj chce v rozvoji kulturní infrastruktury pokračovat i v příštích letech.

„Díky tomu že jsme v minulých letech dobře hospodařili, teď můžeme do rozvoje kultury více investovat. Jde nám o to, aby zázemí kde se kultura odehrává, odpovídalo jednadvacátému století,“ vysvětlil záměry kraje jeho hejtman Josef Suchánek (PirSTAN). Zábřeh, Uničov a Jeseník obdrží od hejtmanství po dvaceti milionech korun.

Všechny tři opravované kulturní domy jsou skoro stejně staré – byly postaveny v sedmdesátých letech minulého století. Součástí jejich modernizace nebude jen celková oprava budov, ale dostane se i na venkovní prostranství. Krajské dotace u všech tří projektů pokryjí jen část nákladů, zbytek zaplatí radnice ze svých rozpočtů.

VIDEO: Olomoučtí filharmonici vystoupili proti spojení s divadlem, protestní koncert zaplnil letňák

Proti připravovanému sloučení s Moravským divadlem Olomouc se za podpory řady osobností kulturní scény vymezili velkým koncertem v letním kině olomoučtí filharmonici. Do amfiteátru dorazilo na akci s dobrovolným vstupným přibližně 2500 diváků, na...

„Už před časem jsme schválili koncepci rozvoje kultury, kreativity a památkové péče v Olomouckém kraji. Modernizace kulturních domů do ní přesně zapadá. Vytyčili jsme si poměrně ambiciózní cíl, který teď začínáme naplňovat,“ dodal krajský radní pro oblast kultury Jan Žůrek (Spojenci – KpOK).

Olomoucký kraj během loňského roku mapoval připravenost obcí na rozvoj kulturní infrastruktury. Kulturní domy v Zábřehu, Uničově a Jeseníku by tak podle hejtmanství měli být jen prvními, kterých se krajské investice dotknou.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Olomoucký kraj

Štítky Zábřeh, Uničov, Jeseník. rekonstrukce, kulturní dům, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomoucký kraj podpoří opravy kulturních domů. Začne v Zábřehu, Uničově a Jeseníku  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.