Počasí dnes29 °C, zítra22 °C
Sobota 6. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Mistr Jan Hus
Bez reklam

KULTURA V OLOMOUCI: Od tradic přes pohyb až na ulici

Tak nám ty prázdniny končí. Pro někoho bohužel, pro někoho bohudík. Tak či tak, není důvod trávit celé dny doma. V Olomouci se kultura pěstuje celoročně a hned první týden v září má co nabídnout. Na své si přijdou všichni. Dožínky si oblíbí jak dospělí tak i děti, divadelníci by si neměli nechat ujít Karla Rodena a milovníky folku jistě potěší návštěva až z Ameriky.

Sobota 2.9. 

Dožínky Olomouckého kraje 2017 - 10:00 (Výstaviště Flora Olomouc a.s.)

Přijďte si připomenout lidovou slavnost žní. Připravena je pro vás nejen výstava zemědělských strojů, ale i ukázka hospodářských zvířat. V rámci bohatého programu se můžete těšit i na předávání dožínkových věnců či ochutnávku těch nejkvalitnějších výrobků oceněných v soutěži Regionální potravina Olomouckého kraje. Dožínek se zúčastní i ministr, hejtman a primátor města.

Neděle 3.9. 

Zdravý nemocný - 19:00 (Reduta, Olomouc)

Neseďte v neděli večer doma a vyjděte si do divadla. Olomoucká Reduta v neděli představí brilantní a všem jistě dobře známou Moliérovu komedii o panu Arganovi, ze kterého hypochondrie udělala sobce. V hlavní roli se představí Karel Roden.

Pondělí 4.9.

Rickolus (USA) – 20:00 (Jazz Tibet Club)

Rickolus (vlastním jeménem Richard Colado) je představitelem lo-fi folku. Tento sympatický  a talentovaný písničkář, který je známý pro svoje typické vytí, nadchne například příznivce Becka, Sebadoha či Pinbacka. 

Úterý 5.9.

Světlo jinak VI – 17:00 (Muzeum umění Olomouc)

A máme tu další výstavu mladých fotografek. Ta proběhne v Café Amadeus a své fotografické práce tu představí skupina českých, slovenských a polských studentek a absolventek Institutu tvůrčí fotografie FPF SU v Opavě. Jmenovat můžeme například Kristýnu Erbenovou či Tatianu Hajduk. Přijďte podpořit mladé a talentované slečny, které vám ukážou sílu světla jinak.

Středa 6.9.

Mia Habib: HEAD(S) 19:30 – Divadlo hudby – Muzeum umění Olomouc

Po úspěšném představení MONO, které proběhlo v rámci loňské Divadelní Flory, se Mia do Olomouce vrací. Tentokrát představí svou sólovou performancí HEAD(S), ve kterém dovoluje divákovi nebezpečně se přiblížit, její osobní prostor se stává prostorem všech. Jde o velmi statečný krok, dát se napospas neznámému dav, kterým tato norská tanečnice a choreografka proměňuje zákony pohostinnosti a veřejného divadla.

 

Autoři | Foto fb události Zdravý nemocný, fb události Rickolus, fb události Světlo jinak VI., fb události Mia Habib: HEAD(S), oficiální fb stránky festivalu

Štítky Olomouc, Karel Roden, divadlo, USA, kultura, Olomoucký kraj, Výstaviště Flora Olomouc, a.s., Muzeum umění Olomouc, tradice, Kristýna Erbenová, výstava, Mono

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURA V OLOMOUCI: Od tradic přes pohyb až na ulici  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.