Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Malina Brothers jedou tour s novým albem, ve středu přijedou i do Olomouce

Kapela Malinabrothers, ve kterém se sešla „supergroup“ české folkové a country hudby: banjista Luboš Malina (Druhá tráva), kytarista Pavel Malina (ex. Druhá tráva, Žalman..), houslista Josef Malina (Jimmy Bozeman & the Lazy Pigs) a kontrabasista Pavel Peroutka (Spirituál kvintet), má nové album a vyráží na turné. Jednou ze zastávek bude ve středu 24. ledna i Olomouc. Hudebníci, kteří na turné vyrážejí pouze jednou ročně, zahrají od 19 hodin v Divadle na Šantovce.

Na koncertě zazní průřez všech tří alb kapely, včetně toho aktuálního, na kterém hostuje i zpěvačka Kateřina García, „Je to citlivý mix irské muziky, bluegrassu a western-swingu. Tedy všeho, na čem jsme odmalička vyrůstali,"  říká kytarista Pavel Malina.

Dvanácti skladbová nahrávka s názvem Malina Brothers a Kateřina García vznikala v uvolněné atmosféře na horské chatě v Jizerských horách. „Inspirativní prostředí a pohoda při nahrávání pro nás byla velmi důležitá a doufáme, že ji posluchači pocítí z nové desky i z koncertů,“ popisuje Luboš Malina.

Olomoucké vystoupení hudebníků, jejichž muzikantské nebo producentské kvality využívali nebo využívají interpreti a kapely od Lucie přes Pavla Bobka, Wabiho Daňka, Věru Martinovou nebo Lenku Filipovou, zpestří i směs písní od Mirka „Skunka“ Jaroše, Stanislava Skaly či několik instrumentálek a další.

Tisková zpráva | Foto Facebook Malina Brothers

Štítky Luboš Malina, Olomouc, hudební skupina, Pavel Lohonka, Pavel Peroutka, Kateřina García, tráva, turné, divadlo, Pavel Bobek, Lenka Filipová, Wabi Daněk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Malina Brothers jedou tour s novým albem, ve středu přijedou i do Olomouce  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.