Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Policie obvinila hejtmana Rozbořila, měl nabídnout úplatek vlivnému policistovi

V souvislosti s úterní razií obvinila policie olomouckého hejtmana Jiřího Rozbořila. S touto informací přišla ve čtvrtek ráno Česká televize. Hejtmana viní policie za to, že nabídl úplatek policistovi za to, že zařídí odložení vyšetřování dotačního podvodu, který je spjat s jezdeckým areálem na Lazcích.

Jiří Rozbořil bude stíhán na svobodě.

Obvinění potvrdil i hejtmanův obhájce Petr Konečný. „Je to tak, pan hejtman byl obviněn z podplácení, toto obvinění ale odmítá. Považuje jej za nedorozumění a podal si stížnost," řekl ČTK Konečný.

Podle tiskové zprávy vydané mluvčím ÚOOZ Pavlem Hantákem jsou obviněny hned čtyři osoby. „Dva byli obviněni ze zneužití pravomoci úřední osoby, jeden z nich navíc i pro přijetí úplatku. Třetí osoba je stíhána pro účastenství na zneužití pravomoci úřední osoby a čtvrtý z obviněných je stíhán pro podplacení. V případě prokázání viny v rozsahu obvinění hrozí obviněným tresty odnětí svobody v rozsahu od 1 do 10 let. Na tři z obviněných byl podán státním zástupcem návrh na vazbu,“  uvedl mluvčí útvaru Pavel Hanták.

Podle serveru Neovlivní.cz se Rozbořil v srpnu setkal s Karlem Kadlecem v olomoucké Potrefené huse a snažil se, aby Kadlec pozdržel vyšetřování ůdajného dotačního podvodu, který je spjat s jezdeckým areálem na Lazcích. Kadlecovi údajně nabízel blíže nespecifikovanou částku jako úplatek.

Autoři

Štítky policie, úplatek, Jiří Rozbořil, Česká televize, Petr Konečný, Pavel Hanták, Karel Kadlec, Útvar pro odhalování organizovaného zločinu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie obvinila hejtmana Rozbořila, měl nabídnout úplatek vlivnému policistovi  |  Politika  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.