Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Lidé z Jeseníku a Prostějova se rychle dostanou k seznamu všech investic

Radnice v Jeseníku a Prostějově obyvatelům přislíbily, že se rychle a jednoduše dostanou k seznamu všech akcí a investic, které obě města zrovna uskutečňují nebo které chystají. Projekt Náš Jeseník a aplikaci PinCity města spustila v těchto dnech. Lidé také mohou přidávat komentáře.

Díky projektu Náš Jeseník si lidé mohou prohlédnout všechny projekty, které město v poslední době dokončilo, aktuálně realizuje a které připravuje.

„Hlavní výhodou nového řešení je možnost interaktivním způsobem ukázat, jak by měl Jeseník v budoucnu vypadat. Projekty jsou zobrazeny v přehledné mapě či v seznamu, který je možno snadno filtrovat podle různých odvětví či fáze, ve které se projekt nachází,“ uvedla vedoucí oddělení strategického rozvoje a cestovního ruchu Městského úřadu Jeseník Markéta Bartáková.

Veškeré projekty si lze prohlédnout na stránkách www.nasjesenik.cz.

„Společně s webem Tvoříme Jeseník jde o nástroje, které nám pomohou lépe porozumět potřebám našich občanů. Chceme totiž, aby to byli přímo oni, kdo s námi budou tvořit budoucnost Jeseníku,“ dodala starostka města Zdeňka Blišťanová.

Součástí webu je totiž přehled strategických cílů města. Nechybí ani sekce Město v datech, která představuje zajímavá fakta o Jeseníku nebo programové prohlášení radních pro současné volební období.

V prostějovské aplikaci zatím nejsou všechny projekty

Prostějov rozjel svou aplikaci PinCity o něco dřív. "Lidé mohou sledovat připravované a realizované projekty a významné investiční akce. Aplikace navíc obsahuje přehlednou mapu, na níž jsou projekty barevně rozděleny do tematických oblastí. K projektům jsou uvedeny stručné informace, rozpočet, způsob financování, termíny a fáze projektu, fotogalerie či přílohy," vysvětlila mluvčí prostějovské radnice Jana Gáborová.

Projekty si lidé mohou prohlédnout na stránkách prostejov.pincity.cz.  

Do budoucna město plánuje aplikaci rozšířit například o vkládání návrhů, participativní rozpočet nebo vkládání pozvánek.

Mapová aplikace obsahuje podrobné údaje o investicích v Prostějově

Lepší přehled o investičních akcích nabízí obyvatelům Prostějova nová mapová aplikace PinCity, která byla zprovozněna na internetových stránkách radnice. Po jednoduché registraci mohou lidé projekty také komentovat. Zájemci zde najdou například...

Město Prostějov sice spuštění nové aplikace oznámilo už na začátku května, všechny projekty v ní ovšem lidé zatím nenajdou. Ukázalo se to v diskusi na sociálních sítích poté, co radnice zveřejnila plán na stavbu nového dopravního terminálu a parkoviště poblíž centra.  

"Kdy najdeme studii i s doplňujícími informacemi v nové aplikaci PinCity? Kde se můžeme seznámit se vstupními parametry projektu a jeho cíli. Když jsem viděl zveřejněnou vizualizaci, tak ve mně spíše vzbuzovala obavu. Ani ne 900 metrů odtud je hlavní terminál hlavního nádraží a my si opět budeme stahovat tranzitní dopravu do centra. Nyní aspoň trochu dostatečná plocha zeleně tak padne za oběť nekontrolovanému rozlití betonu a dopravě," kritizoval postup radnice například Prostějovan Pavel Burša.

Prostějov chystá stavbu dopravního terminálu s parkovacím domem

Nový dopravní terminál a parkovací dům plánuje poblíž centra města postavit prostějovská radnice, která si už objednala studii na tento projekt. Město díky tomu získá informace o technickém řešení projektu i jeho finanční náročnosti. Radnice už...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Jeseník

Štítky investice, projekty, seznam, radnice, Jeseník, Prostějov, projekt, Zdeňka Blišťanová, Jana Gáborová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé z Jeseníku a Prostějova se rychle dostanou k seznamu všech investic  |  Politika  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.