Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Lídr KSČM Šulda: Hlavní problém kraje vidím v nedokončené dálnici D1 u Přerova

Před říjnovými sněmovními volbami Olomoucká Drbna oslovila lídry relevantních politických stran, které kandidují v Olomouckém kraji. Všichni dostali stejné otázky.

Na prvním místě kandidátky KSČM v Olomouckém kraji je bývalý zastupitel Olomouckého kraje a předseda OV KSČM v Prostějově Ludvík Šulda.

Sněmovní volby se konají v pátek a v sobotu 8. a 9. října. Odpovědi lídrů zveřejňujeme v obráceném pořadí podle toho, jak přišly.

Jste pro zavedení povinného očkování proti koronaviru a proč?
S plošným povinným očkováním proti koronaviru rozhodně nesouhlasím. Domnívám se, že je na každém z nás, zda se nechá očkovat, či nikoli. Rozumím obavám mnoha občanů z možných vedlejších účinků používaných vakcín, neboť doba jejich používání a rovněž tak doba na provedení důkladných a podrobných studií jejich nežádoucích účinků, ale i délky skutečné ochrany proti Covid-19, je zatím příliš krátká.

Co je největším problémem Olomouckého kraje a jak ho chcete řešit?
Olomoucký kraj má celou řadu závažných problémů, tím hlavním je zaostávání za většinou dalších krajů, co se týká životní úrovně našich občanů. To má několik příčin, hlavní vidím v dosud nedokončené dálnici D1 u Přerova, ale i D35, dále chybějícím potřebným obchvatům řady měst a obcí a nedostatečném dopravním propojení s okresy Šumperk a Jeseník. S lepší dopravní dostupností našeho kraje a jeho jednotlivých částí souvisí jeho atraktivnost pro zaměstnavatele, ale i turisty.

Jaká vláda by byla nejlepší, s kým naopak do koalice nepůjdete a proč?
Pro občany bude nejlepší taková vláda, která bude řešit jejich každodenní problémy - enormně rostoucí zadlužení domácností, zvyšující se ceny téměř všeho, dostupné bydlení, bezplatné kvalitní školství a zdravotnictví, ale také bude bránit suverenitu České republiky a bezpečnost nás občanů. Určitě nebude dobrá taková vláda, která nás bude tahat do dalších neúspěšných válečných dobrodružství, které budou ohrožovat naší bezpečnost a suverenitu.

Kdo je Ludvík Šulda
Vystudoval Czech management institut, manažerskou fakultu Escuela Superior de Marketing y Administración Barcelona a byl na stáži v EP. Pracoval jako asistent výkonného ředitele ve společnosti ACTEC. Od roku 2004 pracuje pro KSČM jako analytik a vedoucí oddělení pro odborné zázemí. Byl i zastupitelem Olomouckého kraje, předsedou kontrolního výboru. Nyní je předsedou OV KSČM v Prostějově. Působil jako předseda Společnosti česko-kubánského přátelství, kde je stále aktivní. Je členem OSČMS, v rámci této organizace byl i předsedou odborové organizace na svém pracovišti. V současné době je činný jako místopředseda zapsaného spolku Zámek Ptení, z. s. Mezi jeho koníčky patří turistika, cyklistika, cestování, četba a má aktivní zájem o historii. V posledním více než půl roce je jeho prioritním koníčkem Zara, úžasná fenka Leonbergera, kterou spolu se svou rodinou chová. Ludvíku Šuldovi je 42 let, je ženatý a má nevlastní dceru. Bydlí v obci Seloutky v okrese Prostějov.

Lídr ČSSD Hynek: chci řešit zaostávání některých odlehlých částí regionu

Před říjnovými sněmovními volbami Olomoucká Drbna oslovila lídry relevantních politických stran, které kandidují v Olomouckém kraji. Všichni dostali stejné otázky.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto archiv Ludvíka Šuldy

Štítky volby, lídr, Sněmovna, Šulda, KSČM, Olomoucký kraj, Ludvík Šulda, Přerov, Dálnice D1, Prostějov, Drbna.cz, vláda, Zara, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lídr KSČM Šulda: Hlavní problém kraje vidím v nedokončené dálnici D1 u Přerova  |  Politika  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.