Počasí dnes12 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Lídr Trikolory Fryč: chybí rychlé napojení severu kraje, Šumperska a Jesenicka

Před říjnovými sněmovními volbami Olomoucká Drbna oslovila lídry relevantních politických stran, které kandidují v Olomouckém kraji. Všichni dostali stejné otázky.

Na prvním místě kandidátky Trikolora Svobodní Soukromníci v Olomouckém kraji je podnikatel Antonín Fryč z Jesenicka.

Sněmovní volby se konají v pátek a v sobotu 8. a 9. října. Odpovědi lídrů zveřejňujeme v obráceném pořadí podle toho, jak přišly.

Jste pro zavedení povinného očkování proti koronaviru a proč?
Jsem zásadně proti povinnému očkování. Každý má právo rozhodovat o svém zdraví sám. Někdo je přesvědčený, že jej očkování ochrání, jiný je názoru, že dosud očkovací látka není dostatečně ověřena. Očkovacích vakcín je v současné době dostatečné množství. Kdo má zájem, může se naočkovat. Ti, co věří v očkování, mají možnost se ochránit. Lidé by měli mít vlastní odpovědnost a svobodu rozhodování. Není možné, aby stát za ně přejímal odpovědnost. Příkladem zde může být Anglie, kde očkování nebo nošení roušek je rozhodnutím každého občana. A zajímavé je, že počet nakažených v Anglii výrazně poklesl.

Co je největším problémem Olomouckého kraje a jak ho chcete řešit?
Největším problémem Olomouckého kraje je bezesporu dopravní obslužnost a stav silnic druhé a třetí třídy. Je nutno urychlit výstavbu dálnice Hradec Králové – Mohelnice a dostavět stále odkládaný úsek D1 kolem Přerova. Chybí rychlé napojení severu kraje, tedy Šumperku a Jeseníku. Pro zlepšení je potřeba zde vybudovat obchvaty obcí a měst. Rovněž stav silnic, které jsou ve správě kraje, potřebujeme vyřešit. Finanční prostředky na opravy silnic jsou silně podhodnocené. Změnit je to možné novým rozpočtovým určením daní a zvýšením objemu financí na opravy s ohledem na velkou rozlehlost kraje.

Jaká vláda by byla nejlepší, s kým naopak do koalice nepůjdete a proč?
Určitě by nejlepší vládou byla vláda pravicová, tedy ta, která je zodpovědná. Vládnout a rozhazovat peníze na všechny strany, je určitě to nejjednodušší a populistické. Vláda by však měla být zodpovědná a odpovědná, a to i za svoje dluhy. Strany, které budou mít za cíl tuto zodpovědnost a přitom budou prosazovat občanskou svobodu, jsou určitě našimi povolebními spojenci. Z toho plyne, že spojenectví nebudeme hledat u KSČM ani u ČSSD.

Kdo je Antonín Fryč
Narozen 10. června 1953 v Šumperku, dětství a dospívaní prožil v malebném regionu Jesenicka. Vysokou školu dokončil na ČVUT Praha, strojní fakulta, kde absolvoval i vědeckou aspiranturu. Po studiích pracoval v oboru mezinárodní nákladní kontejnerové dopravy. Jesenicko však nikdy neopustil. Před 30 lety zde založil výrobní společnost WAREX s produkcí obytných modulů, dopravních kontejnerů, ocelových hal a montovaných rodinných domů. Společnost byla zařazena mezi 100 nejlepších společností v České republice a dnes zaměstnává stovky pracovníků z okresu Jeseník a přilehlých regionů. Výrobky společnosti jsou známy v celé Evropě, neboť 80% produkce je exportováno. Je podruhé ženatý a má 4 děti. Ve volném čase se věnuje sportu a běhům na dlouhé tratě.

Lídr Přísahy Vévoda: Často slyším o problémech s infrastrukturou, hlavně se stavem silnic v kraji

Před říjnovými sněmovními volbami Olomoucká Drbna oslovila lídry relevantních politických stran, které kandidují v Olomouckém kraji. Všichni dostali stejné otázky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto archiv Antonína Fryče

Štítky volby, lídr, Sněmovna, Fryč, Trikolora Svobodní Soukromníci, Olomoucký kraj, Antonín Fryč, okres Jeseník, okres Šumperk, silnice, očkování, Drbna.cz, vláda, Trikolóra hnutí občanů, Anglie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lídr Trikolory Fryč: chybí rychlé napojení severu kraje, Šumperska a Jesenicka  |  Politika  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.