Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Středa 17. července 2024  |  Svátek má Martina
Bez reklam

Lídr ANO Okleštěk: Kromě dopravy je problémem nedostatek lékařů v odlehlých částech kraje

Před říjnovými sněmovními volbami Olomoucká Drbna oslovila lídry relevantních politických stran, které kandidují v Olomouckém kraji. Všichni dostali stejné otázky.

Na prvním místě kandidátky hnutí ANO v Olomouckém kraji je poslanec a bývalý hejtman Ladislav Okleštěk z Prostějovska.

Sněmovní volby se konají v pátek a v sobotu 8. a 9. října. Odpovědi lídrů zveřejňujeme v obráceném pořadí podle toho, jak přišly.

Jste pro zavedení povinného očkování proti koronaviru a proč?
Nejsem. Respektuji nerozhodnuté. Ale já jsem se očkovat nechal. Po těžkém průběhu nemoci covid-19 jsem neváhal ani chvilku. Navíc mezi přáteli nebo kolegy ve Sněmovně mám řadu zdravotníků a lékařů. Bavíme se spolu i o očkování a podle informací, které z těchto rozhovorů vnímám, nejsou obavy na místě. 

Co je největším problémem Olomouckého kraje a jak ho chcete řešit?
Určitě dopravní obslužnost. Chybějící obchvaty měst a obcí, například Přerova a Olomouce. Dálnice Mohelnice - Hradec Králové. Dokončení dálnice D1 Říkovice - Přerov. Kvalitní rychlostní komunikace na sever regionu s napojením na Polsko. Dalším velkým problémem, který je v našem kraji časovanou bombou, je nedostatek lékařů v odlehlejších částech regionu. Už dnes chybí praktičtí lékaři, zubaři, gynekologové... Jaké je řešení? Budeme s kolegou Marianem Jurečkou předkládat další ze zákonů, který by měl pomoci dokončit dálnici D1 u Říkovice - Přerov. Souvisejícím řešením je také znemožnit pár jedincům z ekologických hnutí, aby dlouhé roky blokovali stavby dálnic, při čemž jejich motivace je často velmi pochybná. Bohužel současné zákony a procesní postupy jim pomáhají, aby mohli dělat nekonečné obstrukce. Řešení nedostatku lékařů je problém, který nikdo nevyřeší mávnutím kouzelného proutku. Obcím se osvědčily pobídky v podobě vybavených ordinací a služebních bytů. Ještě když jsem zastával funkci hejtmana, jsme dohodli s UP přijetí více studentů, na které Olomoucký kraj univerzitě přispíval. Důvodem a podmínkou studia byla budoucí praxe v našem regionu.

Jaká vláda by byla nejlepší, s kým naopak do koalice nepůjdete a proč?
Doufám a přeji si, aby nedošlo ke zbabělému obcházení vítěze voleb, jako tomu bylo vloni po krajských volbách na mnoha místech České republiky. Třeba Olomoucký kraj slouží jako odstrašující příklad, že když se spojí sedm nesourodých malých stran, aby vládly, tak to prostě nemůže fungovat.

Kdo je Ladislav Okleštěk
Narodil v Prostějově, je mu 60 let. Dvacet roků starostoval ve Výšovicích na Prostějovsku. Byl jedním z prvních členů hnutí ANO v Olomouckém kraji. Členem Poslanecké sněmovny je od roku 2013. Pracoval také v zemědělském družstvu a v době starostování podnikal, 16 z 20 let byl neuvolněným starostou. V roce 2016 kandidoval do Zastupitelstva Olomouckého kraje, ve volbách uspěl a v únoru 2017 byl členy zastupitelstva zvolen hejtmanem Olomouckého kraje. Na podzim roku 2020 vedl kandidátku ANO do krajských voleb, hnutí volby vyhrálo, do vedení kraje se však nedostalo. Je ženatý, má dceru a syna.

Lídr Pirátů a Starostů Müller: největším problémem kraje jsou rozbité silnice, nedokončená D35 a obchvat Přerova

Před říjnovými sněmovními volbami Olomoucká Drbna oslovila lídry relevantních politických stran, které kandidují v Olomouckém kraji. Všichni dostali stejné otázky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto archiv Ladislava Oklešťka

Štítky volby, lídr, Sněmovna, Okleštěk, ANO, Olomoucký kraj, ANO 2011, lékař, Ladislav Okleštěk, Drbna.cz, Poslanecká sněmovna ČR, dálnice, Přerov, okres Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lídr ANO Okleštěk: Kromě dopravy je problémem nedostatek lékařů v odlehlých částech kraje  |  Politika  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.