Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Na podzim zvolený poslanec Müller už není starostou Nové Hradečné. Splnil slib a rezignoval

Starostou Nové Hradečné na Olomoucku již není Tomáš Müller, který se stal loni na podzim poslancem. Na funkci rezignoval k prvnímu lednu, zůstává neuvolněným místostarostou. Novou starostkou obce se sedmi sty padesáti obyvateli se stala bývalá místostarostka Marta Nováková.

"Jak jsem před volbami slíbil, tak jsem také udělal. Nebudu kumulovat funkce. Od začátku roku již nejsem starosta obce Nová Hradečná. Stal jsem se neuvolněným místostarostou," oznámil nyní na podzim zvolený poslanec Tomáš Müller (STAN). Ve vedení obce byl téměř dvacet let.

Novou starostkou Hradečné se stala bývalý místostarostka Marta Nováková, zastupitelstvo ji do funkce zvolilo na konci loňského roku.

"Do funkce jsem nastoupila na začátku ledna. Nyní nás čeká hlavně dobudování kanalizace. Dvacet let jsem pracovala jako místostarosta, takže navážu na svou práci," popsala Nováková. Nová Hradečná hospodaří s rozpočtem kolem 12 milionů korun. 

Už roky bojuje proti korupci. Čelila útokům i výhružkám. Nyní je Hana Naiclerová z Prostějova poslankyní

Na kandidátce Pirátů a Starostů v Olomouckém kraji vystřelila díky preferenčním hlasům Hana Naiclerová z Prostějova. Opoziční prostějovská zastupitelka a dlouholetá bojovnice proti korupci před lety začínala v Babišově hnutí ANO, brzy však...

Rezignovala i Naiclerová, Major náměstkem zůstane 

Na svůj post v prostějovském zastupitelstvu rezignovala také další nově zvolená poslankyně Hana Naiclerová (STAN), protože nechtěla kumulovat funkce. "Ale Prostějovu se v každém případě budu dál věnovat. Chtěla bych na zastupitelstvu vystupovat z titulu poslankyně," plánuje Naiclerová.

Naopak na podzim zvolený poslanec Martin Major (ODS) zůstane náměstkem primátora Olomouce. Jako uvolněný funkcionář bude na radnici pobírat pouze 40 procent svého dosavadního platu.

"Budu zastávat obě dvě funkce i vzhledem k tomu, že do komunálních voleb zbývá rok a nemá smysl to nějakým způsobem zásadně měnit," uvedl Martin Major, který má v kompetenci odbor investic, ochrany, dopravy a územního rozvoje. 

Zastoupen je také v akciových společnostech Dopravního podniku města Olomouce, Lesy města Olomouce a Aquaparku Olomouc. Major se do Sněmovny dostal z druhé pozice na kandidátce Spolu.

Poslanec Major bude nadále náměstkem primátora. Nemá smysl to teď měnit, míní

I po úspěchu ve volbách do poslanecké sněmovny zůstane Martin Major (ODS) náměstkem olomouckého primátora. Dlouholetý komunální politik věří, že obě funkce dokáže spojit. Působení na radnici projednal také s klubem zastupitelů ODS.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto archiv Tomáše Müllera

Štítky Tomáš Müller, starosta, rezignace, slib, poslanec, Nová Hradečná, Major, Naiclerová, Olomoucký kraj, podzim, Marta Nováková, Hana Naiclerová, Martin Major, Starostové a nezávislí, ODS, Dopravní podnik města Olomouce

Na podzim zvolený poslanec Müller už není starostou Nové Hradečné. Splnil slib a rezignoval  |  Politika  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.