Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Kdo bude v čele radnic v kraji? Ve hře jsou první jména. Piráti sází na ženy

V Olomouckém kraji se začala objevovat jména prvních kandidátů, kteří by chtěli po podzimních komunálních volbách usednout v čele radnic. Piráti v Přerově a Šumperku sází na ženy, do boje o primátora Olomouce se hodlá pustit vlivný olomoucký podnikatel Richard Benýšek.

Komunální volby se konají každé čtyři roky, naposledy to bylo ve dnech 5. a 6. října v roce 2018. Termín bude i letos podobný, vyhlašuje ho prezident.

Například v Šumperku bude jedničkou Pirátů, a tím pádem kandidátkou na starostku krajská radní Zdeňka Dvořáková Kocourková. V komunální politice je od roku 2014, na kraji se zaměřuje například na smart projekty.

"Chci aktivně tlačit příslušné instituce k řešení obchvatu města, aby se ulevilo obyvatelům a vyřešila se narůstající dopravní zátěž. Dále chci řešit přírodě blízká protipovodňová opatření, realizovat rekonstrukci domu kultury a zatraktivnit naše město pro turisty a podnikatele," uvedla Dvořáková Kocourková.

Také v Přerově Piráti vsadili na ženu. Jedničkou a kandidátkou na primátorku zvolili Lenku Jüngling, podnikatelku, lektorku jógy a spolumajitelku kavárny.

"Trápí nás nedořešená dopravní situace, nedostatek bytů pro rodiny a vylidněné centrum města," uvedla Jüngling, která zároveň upozorňuje na další nevyřešené problémy, jako jsou odprodej hotelu Strojař nebo vznik nové městské knihovny.

O post olomouckého primátora bude za Piráty usilovat krajský předseda Viktor Tichák

Jako první oficiálně zveřejnila politická strana Pirátů svého kandidáta na post primátora v Olomouci. O tuto funkci se bude ucházet vysokoškolský pedagog a krajský předseda Viktor Tichák. Ten je nyní olomouckým zastupitelem a předsedou finančního...

V Olomouci jsou zatím ve hře Tichák a Benýšek

V Olomouci za svého kandidáta na primátora Piráti zvolili Viktora Ticháka. Chce se zaměřit například na chod městských společností a komunitní život ve městě. "Pro Olomouc je v dnešní době klíčové, aby se jeho nové vedení snažilo chovat jako správný hospodář. Ve finančním výboru jsme na tento problém z opozice upozorňovali hned několikrát, bohužel je však dluh města stále enormní," uvedl městský zastupitel Tichák

Vlivný olomoucký podnikatel Richard Benýšek z ODS oznámil již loni v listopadu, že bude usilovat o post jedničky na kandidátce pro komunální volby.

"Jako aktivní občan, dobrý hospodář a otec bych chtěl nabídnout své zkušenosti coby budoucí primátor Olomouce. Rád bych se zasadil o to, aby nejen moje děti žily ve společnosti, která má budoucnost, v prostředí, které je zdravé sociálně, ekonomicky, hodnotově i ekologicky," uvedl.

Vlivný podnikatel Benýšek chce být lídrem ODS a primátorem Olomouce

Vlivný olomoucký podnikatel Richard Benýšek z ODS, který se nezdráhá veřejně kritizovat i své spolustraníky, se bude ucházet o pozici lídra strany v blížících se komunálních volbách a chce se stát primátorem Olomouce.

Čtyřiapadesátiletý Benýšek je dlouholetým členem ODS. Nyní je místopředsedou olomoucké městské buňky. Podniká v zemědělství a lesnictví, patří mu Krátký film Praha a například Bělecký mlýn na Prostějovsku. V minulosti spolupracoval s tragicky zesnulým Petrem Kellnerem, byl majitelem hokejové Slavie a působil jako krizový a transformační manažer řady firem. 

Benýšek je známý tím, že nebere servítky a klidně veřejně kritizuje i domovskou ODS.

Kdo má být primátorem Olomouce?

Celkem hlasovalo213 čtenářů

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Zdeňka Dvořáková Kocourková

Štítky komunální volby, kandidáti, primátor, starosta, ODS, Piráti, Olomoucký kraj, Olomouc, Přerov, Šumperk, Česká pirátská strana, Zdeňka Dvořáková Kocourková, Petr Kellner

Kdo bude v čele radnic v kraji? Ve hře jsou první jména. Piráti sází na ženy  |  Politika  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.