Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

O post olomouckého primátora bude za Piráty usilovat krajský předseda Viktor Tichák

Jako první oficiálně zveřejnila politická strana Pirátů svého kandidáta na post primátora v Olomouci. O tuto funkci se bude ucházet vysokoškolský pedagog a krajský předseda Viktor Tichák. Ten je nyní olomouckým zastupitelem a předsedou finančního výboru města. Komunální volby proběhnou letos na podzim.

Piráti za svého kandidáta na olomouckého primátora zvolili Viktora Ticháka v primárních volbách. Ostatní politické subjekty kandidáty na primátora Olomouce zatím nezveřejnily a pracují na přípravě kandidátních listin. Termín voleb musí ještě stanovit prezident republiky. Předpokládá se, že hlasování proběhne na konci září nebo na začátku října.

Viktor Tichák se chce zaměřit na snížení zadluženosti Olomouce, chod městských společností a komunitní život ve městě. "Pro Olomouc je v dnešní době klíčové, aby se jeho nové vedení snažilo chovat jako správný hospodář. Ve finančním výboru jsme na tento problém z opozice upozorňovali hned několikrát, bohužel je však dluh města stále enormní," uvedl Tichák

Na zkrášlení nepovedeného vodopádu dá Olomouc čtvrt milionu korun

Čtvrt milionu korun chce olomoucká radnice dát na zkrášlení vodopádu v Bezručových sadech. Obnovu historického vodopádu kritizují obyvatelé, odborníci i opozice. Lidem vadila například škaredá trubka, ošklivá trafostanice a architektům nepovedená...

Problematické jsou podle Ticháka i městské společnosti, které k tomuto dluhu přispívají. "Současné koalici se nedaří optimalizovat jejich fungování. Tyto problémy se lidí fakticky dotýkají. Místo vodopádů se současné vedení mělo soustředit na tvorbu finančních rezerv. Rozhodně by to jak městu, tak jeho obyvatelům pomohlo daleko více," míní Tichák.

Kromě finanční stránky je ale podle Ticháka také dobré nezapomínat na komunitní život ve městě. "Větší pravomoc a finance pro městské části, jejich komise a spolky mohou být nástrojem k oživení města. Já osobně pro toto oživení udělám maximum," dodal.

Politické strany budou v následujících měsících rozhodovat o podobě kandidátek pro komunální volby a o lídrech. Například vlivný olomoucký podnikatel Richard Benýšek nedávno oznámil, že má ambici stanout v čele olomoucké kandidátky ODS a stát se kandidátem na primátora. Po posledních komunálních volbách v Olomouci vládne koalice vítězného hnutí ANO s ODS, KDU-ČSL a hnutím spOlečně. Primátorem je lídr ANO Miroslav Žbánek.

Vlivný podnikatel Benýšek chce být lídrem ODS a primátorem Olomouce

Vlivný olomoucký podnikatel Richard Benýšek z ODS, který se nezdráhá veřejně kritizovat i své spolustraníky, se bude ucházet o pozici lídra strany v blížících se komunálních volbách a chce se stát primátorem Olomouce.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Viktor Tichák - politik

Štítky Politika, volby, komunální volby, Viktor Tichák, Piráti, primátor, Olomouc, Česká pirátská strana, ODS, ANO 2011, Miroslav Žbánek, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O post olomouckého primátora bude za Piráty usilovat krajský předseda Viktor Tichák  |  Politika  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.