Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Konzervativní olomoucký podnikatel Benýšek z ODS podpořil pěti miliony kandidáta na prezidenta Středulu

Konzervativní olomoucký politik z ODS a bohatý podnikatel Richard Benýšek daroval odborovému předákovi a kandidátovi na prezidenta Josefu Středulovi 5 milionů korun. Benýšek říká, že chtěl podpořit demokratickou názorovou pestrost prezidentské volby.

Vlivný podnikatel Benýšek chce být lídrem ODS a primátorem Olomouce

Vlivný olomoucký podnikatel Richard Benýšek z ODS, který se nezdráhá veřejně kritizovat i své spolustraníky, se bude ucházet o pozici lídra strany v blížících se komunálních volbách a chce se stát primátorem Olomouce.

Pět milionů korun od vlivného podnikatele Richarda Benýška přišlo na transparentní účet Josefa Středuly 29. prosince loňského roku. Jde o jeden z nejvyšších jednorázových darů, který některý ze současných prezidentských kandidátů vůbec dostal.

"Když se podíváte na to, jak mají pravicově konzervativní kandidáti zajištěno financování kampaně, tak jsou naprosto v klidu. Středula je jediný reálný levicový kandidát. Jeho témata nemají s politikou nic společného, jsou spojená se zdravým rozumem. A když si vezmu ideu, že prezident má být nadstranický a má hlavně jednat v etické rovině, pro mě je vhodným kandidátem, který si zaslouží podporu a zaslouží si šanci, aby dostal příležitost," vysvětlil Benýšek.

Středulovi podnikatel Benýšek již v listopadu loňského roku daroval 200 tisíc korun, uvedl, že tak podporuje demokratickou názorovou pestrost prezidentské volby v naší zemi.

Benýšek patří ke konzervativnímu křídlu olomoucké ODS, loni usilovat o post lídra a kandidaturu na primátora města, ale ve stranických primárkách neuspěl. Podniká v zemědělství a lesnictví a v minulosti pracoval jako krizový manažer ve službách zesnulého Petra Kellnera. Objevil se například v Přerovských strojírnách, Dostihovém spolku v Pardubicích, ve vedení O2 areny, patřila mu také hokejová Slavie.

Není to poprvé, co Benýšek sponzoruje politiku. Před posledními prezidentskými volbami podpořil milionem korun kampaň bývalého premiéra z ODS Mirka Topolánka, předtím obdaroval středopravicové ODS a STAN patnácti miliony korun.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB Richard Benýšek

Štítky Benýšek, ODS, podnikatel, pravice, dar, Středula, odbory, levice, kampaň, prtezident, volby, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konzervativní olomoucký podnikatel Benýšek z ODS podpořil pěti miliony kandidáta na prezidenta Středulu  |  Politika  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.