Počasí dnes10 °C, zítra9 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Ve Vilémově na Olomoucku zemřel po odchodu z volební místnosti senior. Zkolaboval na toaletě

Dvaaosmdesátiletý senior zemřel dnes dopoledne po odchodu z volební místnosti ve Vilémově na Olomoucku. Zkolaboval náhle na toaletě, když odvolil. Nedokázali mu pomoci ani přivolaní záchranáři. Podobná událost se odehrála i při prvním kole prezidentské volby a to na Litoměřicku.

ANKETA: Jak jste spokojeni s nově zvoleným prezidentem České republiky?

Novým prezidentem České republiky se stal generál ve výslužbě Petr Pavel. Ve druhém kole voleb jasně porazil šéfa hnutí ANO Andreje Babiše a získal i více hlasů než například dosluhující prezident Miloš Zeman.

"Senior odvolil ve volební místnosti na obecním úřadě v menší obci na Litovelsku, ve Vilémově. Po odchodu z volební místnosti nastal u něj na toaletě náhlý kolaps se zástavou oběhu. Syn, který tam byl jako doprovod, za pomoci operátora okamžitě začal s nepřímou srdeční masáží. Po příjezdu naší posádky jsme na tuto první pomoc navázali a pokračovali jsme dál v resuscitaci, nicméně muže už se nepodařilo zachránit a bohužel lékař musel konstatovat smrt pacienta," řekla mluvčí krajské záchranné služby Lucie Mikisková.

Podle krajské policejní mluvčí Miluše Zajícové byl senior ročník 1940. "Dosud provedeným šetřením nebylo zjištěno, že by na jeho smrti měla podíl další osoba. K úmrtí došlo pravděpodobně z přirozených příčin," řekla policejní mluvčí.

Podobná událost se stala také při prvním kole prezidentské volby, 13. ledna v Roudnici nad Labem na Litoměřicku. Muž narozený v roce 1946 zašel za plentu, aby si připravil volební lístek a po vložení svého hlasu do urny zkolaboval.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto redakce Drbny

Štítky volby, prezident, úmrtí, Olomoucký kraj, volební místnost, toaleta, Vilémov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Vilémově na Olomoucku zemřel po odchodu z volební místnosti senior. Zkolaboval na toaletě  |  Politika  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.