Počasí dnes10 °C, zítra9 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Za sexuální nátlak má přerovský expolitik Dostál podmínku. Tvrdí, že jde o mstu zaměstnankyně

Bývalému přerovskému politikovi Marku Dostálovi dnes olomoucký krajský potvrdil podmíněný trest za sexuální nátlak na jeho zaměstnankyni. Kauza se táhne už od roku 2017, Dostál svou vinu popírá a tvrdí, že šlo o mstu ženy, která mu zpronevěřila peníze.

Přerovský politik Dostál požadoval po zaměstnankyni orální sex. Nyní podal ve své kauze dovolání

Přerovský politik Marek Dostál, kterého loni v listopadu olomoucký krajský soud pravomocně potrestal za sexuální nátlak vůči zaměstnankyni, podal tento týden k Nejvyššímu soudu dovolání. Poukazuje v něm hlavně na to, že poškozená nebyla u...

Marek Dostál podle rozsudku na podzim roku 2017 zneužil svého postavení zaměstnavatele a ženu, která v jeho firmě pracovala jako servírka, dvakrát přiměl k orálnímu styku. Incident se odehrál mezi obžalovaným a poškozenou beze svědků, obžaloba tak vycházela především z její výpovědi, kterou znalci označili za věrohodnou. Podle nich trpí posttraumatickou stresovou poruchou.

Podle přerovského soudce Jana Rektora je nemožné, aby žena přelstila dva soudní znalce a navíc čtyři roky předstírala psychickou poruchu, kvůli které navštěvovala odborníky a nakonec jí byl uznán i invalidní důchod.

"Trest je zcela zákonný a přiměřený, je poměrně mírný, ukládaný při spodní hranici zákonného rozpětí včetně zkušební doby," uvedla dnes také soudkyně krajského soudu Michaela Burešová. Dostál musí uhradit podle pravomocného rozhodnutí poškozené také nemajetkovou újmu. Okresní soud ji stanovil na 50 tisíc korun.

Dostál svou vinu po celou dobu popíral a tvrdil, že šlo o mstu ženy, která mu zpronevěřila peníze. Během čtyřletého procesu se i tato zpronevěra dostala před soud. Ženu soud za tento čin potrestal tříměsíčním podmíněným trestem s ročním zkušebním odkladem včetně náhrady škody 10 tisíc korun.

Obžalovaný byl v předchozích komunálních volbách zvolen přerovským radním za ODS. Poté, co případ vyšel najevo, na funkci rezignoval. Následně vystoupil i z ODS, mandát přerovského zastupitele si však ponechal. V posledních komunálních volbách znovu kandidoval, byl lídrem nově založeného hnutí Srdce Přerova, do zastupitelstva se nedostal.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pomahamemestu.cz

Štítky sex, nátlak, politik, soud, podmínka, Marek Dostál, Přerov, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za sexuální nátlak má přerovský expolitik Dostál podmínku. Tvrdí, že jde o mstu zaměstnankyně  |  Politika  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.