Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Radní odvolali ředitele Hřbitovů města Olomouce Ladislava Šnevajse. Funkci opustil hned, výtky odmítl

Kvůli výsledkům kontroly v městské organizaci Hřbitovy města Olomouce radní s okamžitou platností odvolali dosavadního ředitele Ladislava Šnevajse a jmenovali novou prozatímní ředitelku. Bývalý náměstek primátora a bývalý radní města Šnevajs z opoziční KDU-ČSL výtky odmítl.

"Rada města Olomouce odvolala Ladislava Šnevajse z funkce ředitele příspěvkové organizace Hřbitovy města Olomouce k 26. září 2023. Podkladem pro rozhodnutí Rady města Olomouce byly mimo jiné i výsledky veřejnosprávní kontroly," potvrdila referentka mediální komunikace olomouckého magistrátu Jana Doleželová.

Novou ředitelkou Hřbitovů radní vzápětí jmenovali Danu Pluskalovou. Ve funkci bude na dobu určitou, než radní vyberou nového ředitele, nejdéle však do konce dubna příštího roku.

Ladislav Šnevajs, člen opoziční KDU-ČSL, bývalý náměstek primátora Olomouce a radní města, kandidoval v posledních komunálních volbách do olomouckého zastupitelstva na 29. místě kandidátky Spolu, který spojila lidovce s ODS a TOP 09. Členem zastupitelstva se nestal, výtky odmítl. "Ve funkci ředitele Hřbitovů jsem se zaměřil na vnější vzhled hřbitovů, zanedbané opravy a investice. Současná rada města však klade důraz na perfektní administrativu a byrokracii. V tom jsme se neshodli," reagoval Šnevajs ve středu odpoledne pro Deník.

Pozůstalými otřáslo chování personálu olomouckého krematoria. Město slíbilo nápravu

Poslední rozloučení se svým otcem v prostorách olomouckého krematoria neznamenalo pro Miroslava Říhu z Grygova na Olomoucku a pro další pozůstalé jen bolestnou ztrátu, ale i další otřes. Smutek prohloubilo nevhodné chování zřízenkyně a nepořádek...

Auditní správa ukázala například nedostatky v kontrole vnitřních předpisů a nakládání s majetkem a chyby v oblasti personálně mzdové agendy. 

Hřbitovy města Olomouce měly problémy, které se vleky ještě z dob minulého vedení. Pozůstalí si také v minulosti stěžovali na nevhodné chování zřízenkyně a nepořádek uvnitř krematoria. Město tehdy přislíbilo nápravu.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto spolujsmeolomouc.cz

Štítky ředitel, odvolání, Hřbitovy města Olomouce, rada, Ladislav Šnevajs, Olomouc, KDU-ČSL, Jana Doleželová, ODS, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Milan Ganiec

Vážený pane šéfredaktore, v článku v posledním odstavci jste zcela mimo mísu a zveřejňujete zavádějící informaci! Hřbitovy města Olomouce, p.o. a Krematorium v Olomouc, nemají NIC společného. Hřbitovy jsou příspěvkovou organizací města a Krematorium provozuje Moravská Pohřební společnost s.r.o. Měl by jste víc ověřovat a až potom zveřejňovat své ulovené senzace.

Čtvrtek, 28. září 2023, 09:20Odpovědět

Radní odvolali ředitele Hřbitovů města Olomouce Ladislava Šnevajse. Funkci opustil hned, výtky odmítl  |  Politika  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.