Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

ODS povede do voleb v Olomouckém kraji náměstek hejtmana Dalibor Horák

Pro blížící se podzimní volby do krajských zastupitelstev bude v Olomouckém kraji lídrem kandidátky ODS současný hejtmanův náměstek Dalibor Horák, který má již druhé volební období v gesci oblast zdravotnictví. Dvojkou kandidátky bude lékař a krajský radní Ivo Mareš.

Základna záchranky ve Zlatých Horách? Problémem je nedostatek personálu, říká náměstek hejtmana

Na Jesenicku opět rezonuje dlouhodobý požadavek na zřízení výjezdové základny Zdravotnické záchranné služby ve městě Zlaté Hory poblíž hranice s Polskem. Dojezdový čas záchranářů v této lokalitě přesahuje zákonem stanovený dvacetiminutový limit,...

Podle krajského manažera ODS Josefa Kaštila bude na druhém místě kandidátní listiny lékař a krajský radní Ivo Mareš a třetí pozice připadla náměstkyni prostějovského primátora Miladě Sokolové. ODS bude v Olomouckém kraji kandidovat společně s nezávislými osobnostmi, mezi kterými bude například zastupitel obce Prostějovičky a hudebník Pavel Kožnárek. Po volbách v roce 2020 je ODS součástí krajské koalice, do které ještě patří STAN, Piráti a Spojenci pro Olomoucký kraj.

Šumpersko bude zastupovat na čtvrtém místě kandidátky ODS podnikatel Josef Ťulpík z Bludova. „Reprezentantem Jesenicka na kandidátní listině bude Lubomír Žmolík, který dlouhé roky působil ve funkci starosty obce Lipová-Lázně. Na šesté pozici bude kandidovat Marta Husičková, kterou veřejnost zná jako bývalou dlouholetou starostku Náměště na Hané," uvedl krajský manažer politického uskupení Josef Kaštil.

Kandidátku pro krajské volby zveřejnilo také hnutí STAN. Lídrem v Olomouckém kraji bude hejtman a předseda krajského výboru STAN Josef Suchánek. Z druhé pozice kandidátky se o hlasy voličů bude ucházet starostka Čelechovic na Hané na Prostějovsku Jarmila Stawaritschová a třetí místo připadne starostovi Konice na Prostějovsku Michalu Obrusníkovi. První stranou, která už loni v září oznámila lídra pro letošní krajské volby, byli v Olomouckém kraji Piráti. V pozici lídra povede stranu v regionu do voleb krajský radní pro životní prostředí, odpady a zemědělství Martin Šmída. Před třemi lety Piráti kandidovali společně se STAN.

ODS zrušila oblastní sdružení v Přerově zatížené korupční kausou Autostráda. Je to tlustá čára, věří šéf kraje Major

Republikový sněm ODS zrušil oblastní sdružení v Přerově, jehož členy byli Michal Zácha a Robert Knobloch obvinění z ovlivňování dopravních zakázek v regionu. Rozpuštění ODS na Přerovsku navrhovalo krajské vedení strany, které se tak snaží za...

O hlasy voličů se krajských volbách bude opět ucházet koalice Spojenci pro Olomoucký kraj složená z KDU-ČSL, TOP 09, Zelených a Nestraníků. V čele koaliční kandidátky stojí hejtmanův náměstek Ivo Slavotínek (KDU-ČSL), druhá pozice připadla starostce Jeseníku Zdeňce Blišťanové (TOP 09) a třetí Danieli Řezníčkovi (Zelení) z Bouzova, který je předsedou krajské komise pro životní prostředí. V předchozích komunálních volbách v roce 2020 koalici Spojenci pro Olomoucký kraj vytvořila KDU-ČSL spolu s TOP 09, Zelenými a hnutím ProOlomouc.

Krajské volby v Olomouckém kraji v říjnu 2020 vyhrálo ANO, získalo 18 mandátů v zastupitelstvu, které má 55 členů. Druhá skončila koalice Pirátů a STAN se 13 mandáty. Třetí Spojenci - Koalice pro Olomoucký kraj má 12 zastupitelů, čtvrtá ODS má sedm mandátů. Na pátém místě byla SPD s pěti zastupiteli. Koaliční dohodu podepsala koalice Pirátů a STAN se zástupci ODS a Spojenců pro Olomoucký kraj. V pětapadesátičlenném zastupitelstvu získala tato koalice většinu 32 hlasů. V opozici skončilo vítězné hnutí ANO s SPD.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Olomoucký kraj

Štítky Politika, volby, krajské volby, volby Olomoucký kraj, volby hejtman, krajské zastupitelstvo, ODS, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ODS povede do voleb v Olomouckém kraji náměstek hejtmana Dalibor Horák  |  Politika  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.