Počasí dnes27 °C, zítra31 °C
Pátek 28. června 2024  |  Svátek má Lubomír
Bez reklam

Vyšehoří si zvolilo nové zastupitelstvo, uspěl dosavadní místostarosta. Volební účast byla 65 procent

Vyšehoří na Šumpersku si zvolilo nové zastupitelstvo. O hlasy voličů v obci zhruba s 280 obyvateli usilovalo devět nezávislých kandidátů, zastupitelstvo má sedm členů. Uspěl současný místostarosta Lukáš Čepa. Volební účast dosáhla 64,9 procenta.

Sedmičlenné zastupitelstvo Vyšehoří bylo rozpuštěno 29. února poté, co se vzdala mandátu dosavadní starostka Ilona Vařeková. Kvůli vzájemným rozporům v zastupitelstvu mandát nakonec složilo dalších pět zastupitelů. Obec do ustavení nového zastupitelstva, které vzešlo ze sobotních voleb, řídil místostarosta Lukáš Čepa.

Zatímco bývalá starostka Vařeková v nových volbách nekandidovala, Čepa kandidoval a uspěl. Spolu s ním by měli v zastupitelstvu zasednout Milan Blaha, Lada Vepřková, Jan Pospíšil, Marek Král, Petr Ilko a Irena Vařeková. Z 205 oprávněných voličů jich v obci k volbám přišlo 133.

Nová zastupitelstva mají po sobotních volbách obyvatelé osmi obcí České republiky. Volby se v nich uskutečnily znovu kvůli rozpadu vedení obcí nebo poklesu počtu zastupitelů pod zákonem stanovené množství. Kromě Vyšehoří šli k volebním urnám opětovně obyvatelé obcí Buková v okrese Plzeň-jih, Dlouhý Újezd na Tachovsku, Charvatce na Mladoboleslavsku, Kovčín na Klatovsku, Plchov na Kladensku, Pochvalov na Rakovnicku a Stožec na Prachaticku.

Dražba mimořádného nože. Nadační fond speciálů z Prostějova pořádá sbírku pro příslušníka po operaci

Nadační fond speciálních sil generála Moravce v Prostějově vyhlásil sbírku pro příslušníka Josefa Burgeta, který je po operaci hlavy v pracovní neschopnosti s nejistým návratem do zaměstnání i do normálního života. Do dobročinné aukce nyní...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky volby, obec, zastupitelstvo, výsledky, starostka, rezignace, Vyšehoří, Česko, volební účast, okres Šumperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyšehoří si zvolilo nové zastupitelstvo, uspěl dosavadní místostarosta. Volební účast byla 65 procent  |  Politika  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.