Počasí dnes30 °C, zítra29 °C
Čtvrtek 5. září 2024  |  Svátek má Boris
Bez reklam

Vlivný podnikatel Richard Benýšek chce do čela ODS v Olomouci. Straně je třeba dát pravý směr, říká

Vlivný a bohatý olomoucký podnikatel Richard Benýšek, který je známý tím, že si nebere servítky, se chce stát šéfem ODS v Olomouci. Straně je podle něho třeba dát pravý směr, volby se uskuteční v pondělí. Před dvěma roky Benýšek usiloval o post lídra ODS v komunálních volbách v Olomouci, ale neuspěl v primárkách.

Sněm ODS v Olomouci, který bude vybírat nového šéfa strany ve městě, bude v pondělí. Zatím jsou známá dvě jména kandidátů. Prvním je konzervativní Richard Benýšek, druhým ředitel Hospodářské komory v Olomouci Radim Kašpar

"Myslím si, že je potřeba ODS dát pravý směr. A to jak ve smyslu pravý jako řádný, tak pravý jako doprava, protože jsme liberálně pravicová strana," zdůvodnil své rozhodnutí Benýšek, který se nebojí veřejně kritizovat ani své spolustraníky. Podporu má. Jedny volby šéfa ODS v Olomouci již byly v červnu, Kašpar tehdy dostal o jeden hlas víc, ale na sněmu bylo málo lidí, takže volby byly neplatné.

V čele ODS v Olomouci po mnoha letech končí bývalý náměstek a primátor Olomouce a současný poslanec Martin Major. Po korupční kauze Autostráda se stal šéfem ODS v celém kraji. "Stal jsme se předsedou kraje, jsem předsedou okresu a mít tři předsednické pozice není rozumné. Pokud jde o volby v Olomouci, v pondělí mohou padnout i další jména," sdělil Major.

Vlivný podnikatel Benýšek chce být lídrem ODS a primátorem Olomouce

Vlivný olomoucký podnikatel Richard Benýšek z ODS, který se nezdráhá veřejně kritizovat i své spolustraníky, se bude ucházet o pozici lídra strany v blížících se komunálních volbách a chce se stát primátorem Olomouce.

Benýšek by se chtěl zaměřit na několik základních témat. "Je to zodpovědné hospodaření města, bezpečná Olomouc, investice do vzdělání a do sportu dětí a mládeže, řešení dopravy včetně parkování a péče o starší spoluobčany, protože město něco takového ve významnější míře nemá," řekl.

V minulosti Benýšek, který má zkušenost s vedením pražské O2 areny, upozorňoval například na rizika společného projektu města a olomouckého developera Richarda Morávka na výstavbu multifunkční haly ve Velkomoravské ulici nebo tepal olomouckou ODS za mimořádnou dotaci 1,3 milionu korun pro hokejový klub HC Olomouc.

Benýšek podniká v zemědělství a lesnictví, patří mu Krátký film Praha a třeba Bělecký mlýn na Prostějovsku. V minulosti spolupracoval s tragicky zesnulým Petrem Kellnerem, byl majitelem hokejové Slavie a působil jako krizový a transformační manažer řady firem.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto poskytl Richard Benýšek

Štítky Richard Benýšek, předseda, sdružení, volby, ODS, Olomouc, Hospodářská komora, město

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vlivný podnikatel Richard Benýšek chce do čela ODS v Olomouci. Straně je třeba dát pravý směr, říká  |  Politika  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.