Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Na koupaliště v Olomouckém kraji zatím moc lidí kvůli opatřením nechodí

Zatím jen pomalu se vracejí návštěvníci na otevřená venkovní koupaliště v Olomouckém kraji. Podle provozovatelů se jedná o desítky lidí. Na malé návštěvě se podepisuje především obezřetnost, ale i nutnost prokazovat bezinfekčnost. Naproti tomu v obležení jsou některé přírodní plochy.

Návštěvnost v desítkách počítají denně například v Aquaparku Koupelky Prostějov, který se otevřel minulý pátek. Lidé jej neplní ani navzdory slunečnému počasí.

"Návštěvnost je u nás také problém, lidí chodí opravdu málo. Červen je obecně špatnější, protože děti jsou ještě ve škole, ale koronavirová opatření tomu nepřispěla. Chodí k nám nyní asi 50 lidí denně," řekl vedoucí provozu Aquaparku Koupelky Prostějov Miloš Kaštil.

Lidé se do akvacentra zatím nehrnou i přesto, že od úterka mohou na základě rozhodnutí vlády prokazovat na koupalištích svou bezinfekčnost všemi druhy testů na koronavirus včetně samotestů nebo čestným prohlášením. "Myslím si, že lidé mají spíše strach, než že by museli předkládat nějaké čestné prohlášení. Ta obezřetnost je znát všude, chvíli to potrvá," doplnil Kaštil.

Podobná situace je i v novém Aquacentru na Benátkách v Šumperku, které je v provozu po několikaměsíční nucené pauze od začátku června.

"Od středy do neděle minulý týden se návštěvnost pohybovala od 55 do 76 lidí denně, je to v průměru 68 lidí za den. Vzhledem k tomu, že maximální kapacitu máme nyní nastavenu na 152 lidí, dosahujeme nyní poloviny návštěvníků," řekl ředitel Podniků města Šumperk Miroslav Pospíšil

Přírodní biotop v Litovli se otevře zítra

V Přerově se po uvolnění koronavirových opatření v podobě prokazování bezinfekčnosti začala návštěvnost tento týden již postupně zvyšovat. Venkovní koupaliště se tam otevřelo mezi prvními již na konci května.

"Provozovat to za tehdejších opatření byl holý nesmysl. Od úterka může chodit na bazén v podstatě kde kdo, protože jsme všichni v práci a ve školách hlídáni a nemusíme mít zvlášť oficiálně prokázaný test. Nástup návštěvnosti jde vidět. Například v sobotu i v neděli bylo na koupališti sto lidí, v úterý jich již bylo 162," řekl jednatel společnosti Sportoviště Přerov Jaroslav Hýzl.

Milovníci koupání naopak na řadě míst v Olomouckém kraji obsazují venkovní přírodní plochy, v obležení je již například lom ve Výklekách na Přerovsku, návštěvníky od koupání neodrazuje ani studená voda. Lidé míří také na štěrkopísková jezera Poděbrady u Olomouce.

Zítra se otevře například i přírodní koupací biotop v Litovli.

V kraji se po covidové pauze otevírají venkovní koupaliště a akvaparky

Ačkoliv tomu počasí posledních dnů nenasvědčuje, v tomto týdnu se v Olomouckém kraji otevřou koupaliště. Už dnes se první zájemci dostanou na letní koupaliště v Přerově, následovat budou Jeseník, termály ve Velkých Losinách na Šumpersku nebo...

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Litovel

Štítky koupaliště, návštěvnost, Olomoucký kraj, Prostějov, Miroslav Pospíšil, Přerov, Šumperk, Litovel, Benátky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na koupaliště v Olomouckém kraji zatím moc lidí kvůli opatřením nechodí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.