Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Prostějovská škola vystavila na plotě obrázky, které namalovaly její děti

Obrázky, které namalovaly děti, se rozhodla originálním způsobem představit škola v Melantrichově ulici v Prostějově. Pověsila je na plot. Jde o oblíbené postavy z Večerníčků, které kreslily děti ze školky a ze školní družiny. Expozice se jmenuje Galerie na plotě a budí nadšené reakce.

Na plotě školy, kolem které denně na přilehlé sídliště chodí tisíce lidí, jsou například krteček, víla Amálka, maxipes Fík nebo Rákosníček. Dětské malby chrání zatavená folie.

"Je to nádherné. Pamatuji si, že to již jedna škola kdysi dělala, a připadá mi to jako výborný nápad. Zastavit se mohou děti, rodiče i kolemjdoucí," svěřil se jeden z obyvatel sídliště.

Za celým projektem stojí vedoucí vychovatelka školní družiny Ludmila Navrátilová. "Přiznám se, že můj nápad to není, viděla jsem to na sociálních sítích v jiném městě. S dětmi hodně malujeme a tvoříme, a protože veřejnost a rodiče teď v době pandemie neměli přístup do školy, tak nás napadlo, že bychom mohli dětské práce vystavit na plotě, aby je viděli nejen rodiče, ale i veřejnost. Aby se všichni podívali, jak máme děti šikovné," vysvětlila.

Škola má roční plán práce, který letos zahrnoval pohádky. Na květen vyšly příběhy z Večerníčků, kdy si děti hrály hry, četly knížky a malovaly svou oblíbenou postavu. "Obrázky jsou opravdu krásné," podotkla vychovatelka.

Již předtím byla na plotě interaktivní ptačí stezka. Obrázková galerie má ovšem daleko větší ohlas. "Je to moc pěkné a líbí se mi ten nápad, že škola něco takového v dnešní době vymyslela," pochválil Galerii na plotě městský zastupitel Jan Navrátil.

U plotu se nyní často zastavují kolemjdoucí, děti si vystavené obrázky ukazují a mohou se s nimi pochlubit svým rodičům nebo kamarádům. Na výstavě se podílela všechna oddělení školní družiny.

Prostějov dá svým prvňáčkům opět školkovné. Tisíc korun na jednoho      

Město Prostějov opět přispěje prvňáčkům na školní pomůcky částkou tisíc korun na jednoho žáka. Peníze uleví rodičům, jde o příspěvek na pořízení školních pomůcek. Takzvané školkovné radnice vyplácí již několik let, letos jde o téměř půl milionu...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Michal Šverdík, FB ZŠ Melantrichova

Štítky plot, výstava, obrázky, děti, škola, Melantrichova, Prostějov, obrázek, galerie, školní družina, Ludmila Navrátilová, Jan Navrátil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prostějovská škola vystavila na plotě obrázky, které namalovaly její děti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.