Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Nová technika i cisterna. Olomoučtí dobrovolní hasiči získají další vybavení

Sedm sborů dobrovolných hasičů z Olomoucka čeká i letos obnova techniky a vybavení. Půjde o nové dýchací přístroje, defibrilátor, vyprošťovací zařízení, reflektory a mnoho dalšího. Do vozového parku jednotky dobrovolníků z Chválkovic přibyde v září dokonce nová cisternová stříkačka.

Olomoucký kraj na nové vybavení přispěje celkovou částkou 266 tisíc korun, náklady budou spolufinancovány z rozpočtu města Olomouce v částce 373 tisíc korun. Novou techniku a vybavení si mezi sebou rozdělí sbory v Droždíně, Holici, Lošově, Radíkově, Chomoutově, Topolanech a Olomouci.

Olomoučtí hasiči vynalezli vozík pro zásah u hořícího elektromobilu

Olomoučtí hasiči vyvinuli speciální vozík, který jim usnadní zásah u hořícího elektromobilu. Kvůli vysoce hořlavým akumulátorům je jeho hašení problematické, díky vozíku mohou hasiči vůz odvézt na volné prostranství a tam ochlazovat. Zkoušky...

„K pořízení této nové techniky a vybavení město využije dotační prostředky Olomouckého kraje a Generálního ředitelství hasičského záchranného sboru a významnou část samozřejmě budeme financovat z rozpočtu města Olomouce,“ uvedl náměstek primátora Martin Major (ODS).

Sbory tak obdrží nové dýchací přístroje, vyprošťovací zařízení, defibrilátor, svítilny a osvětlovací reflektory, čerpadla, elektrocentrálu a prostředky pro práci ve výšce. Dále budou zakoupeny nové pneumatiky a výstražné osvětlovací zařízení na cisternovou automobilovou stříkačku.

Olomoucký kraj podpoří také nákup automobilu pro jednotku SDH Lošov dotací ve výši 100 tisíc korun. Ministerstvo vnitra – Generální ředitelství HZS ČR se přidá s dotací ve výši 450 tisíc korun. „V současné chvíli je na tento automobil vypsáno výběrové řízení na dodavatele a předpokládáme, že se hasiči na nové dopravní vozidlo mohou těšit na jaře příštího roku,“ dodal Martin Major.

Největší a nejvíce nákladný kus techniky zamíří v září do SDH Chválkovice.  Hasiči budou mít k dispozici novou cisternovou automobilovou stříkačku. „Městu se poprvé v novodobé historii podařilo také díky dotacím zajistit pořízení tohoto strategického automobilu pro dobrovolné hasiče, který výrazně přispěje k profesionalizaci našich hasičů. Vzroste tak úroveň požární ochrany na území města,“ připomněl náměstek Major.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky Hasiči, dobrovolní hasiči, SDH, technika, Olomouc, Olomoucký kraj, Chválkovice, sbor dobrovolných hasičů, Martin Major, dotace, Hasičský záchranný sbor, ODS, Radíkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová technika i cisterna. Olomoučtí dobrovolní hasiči získají další vybavení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.