Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Olomouc postrašil hustý černý dým. Na kraji města hořelo obydlí bezdomovců

, aktualizováno 25. června 2021, 20:59

Provizorní obydlí na kraji Olomouce, kde přebývali bezdomovci, zachvátily dnes v podvečer plameny. Hasiči už požár dostali pod kontrolu. Jedna osoba se nadýchala kouře a ošetřili ji lékaři. Na místě operují také policejní pyrotechnici, protože by zde mohla být munice.

Hustý černý kouř, který byl vidět na kilometry daleko z celé Olomouce, jeho obyvatele vystrašil. Lidé si zároveň stěžovali na zápach. Na místě totiž kromě obydlí hořelo velké množství věcí, harampádí a odpadů, a proto se tak kouřilo.

Mluvčí hasičů Lucie Balážová uvedla, že u požáru nedaleko Klášterního Hradiska hořela soustava provizorních ubytovacích buněk a autovraky. "Máme na místě šest jednotek, které nyní dostávají požár pod kontrolu. Před naším příjezdem se z buněk dostaly tři osoby, jedna z nich se nadýchala zplodin hoření a byla předána do péče záchranářů. Byla jí poskytnuta kyslíková terapie," popsala v podvečer mluvčí.

Hasiči vynášeli propanbutanové láhve, které ochlazovali, aby nevybuchly. "Jelikož bylo v okolí provizorních příbytků naskladněno mnoho materiálu různého charakteru, dochází k vývinu velkého množství kouře a hasiči zasahují v dýchacích přístrojích," dodala mluvčí.

Kolem osmé hodiny večer dostali hasiči požár pod kontrolu a na místě prováděli dohašovací práce. "Je to za spolupráce s policejními pyrotechniky, kteří byli přivoláni velitelem zásahu z důvodu podezření na výskyt munice," uvedla mluvčí hasičů.

Plocha je velká asi 30 krát 20 metrů. Vyšetřovatelé již začali zjišťovat příčinu požáru a odhad škod.

Hasiči při požáru v ubytovně v Zábřehu zachraňovali člověka ze střechy

Celkem 12 lidí se podařilo zachránit hasičům při nočním požáru jednoho z pokojů v ubytovně v Zábřehu na Šumpersku. Během zásahu museli v silně zakouřeném objektu v dýchacích maskách prohledat 35 pokojů, jednoho obyvatele sundali ze střechy....

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ivo Spisar, Hasičský záchranný sbor, FB Mike Jílek

Štítky požár, bezdomovec, hasiči, Olomouc, Klášterní Hradisko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomouc postrašil hustý černý dým. Na kraji města hořelo obydlí bezdomovců  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.