Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Sestřička z Fakultní nemocnice vystavuje obrazy na Velehradě. Jako poděkování zdravotníkům

Sestřička z Fakultní nemocnice Olomouc Nela Kohutková vystavuje své akrylové malby na gymnáziu na Velehradě. Vernisáž výstavy s názvem Zdravotníci, děkujeme vám! byla součástí velehradské pouti a Dnů lidí dobré vůle.

S Nelou Kohutkovou, všeobecnou sestrou I. chirurgické kliniky, vystavuje své fotografie také nemocniční kaplan Roman Nehera. Expozici mohou zájemci vidět v prostorách Stojanova gymnázia na Velehradě.

"Výstava je věnována lékařkám a lékařům, sestrám a nelékařským zdravotnickým pracovníkům, kteří se podílí na poskytování ošetřovatelské péče, za jejich práci, nasazení a obětavost při zvládání boje s pandemií koronaviru," uvedl mluvčí Fakultní nemocnice Olomouc Adam Fritscher.

Expozice má dvě části. Vystaveno je patnáct fotografií nemocničního kaplana, které zachycují zdravotníky při jejich práci v Krajské nemocnici T. Bati ve Zlíně. Druhá část s názvem Dáma s lampou představuje kolekci patnácti obrazů, jejichž autorkou je Nela Kohutková.

Obrazy vznikly jako ilustrace do stejnojmenné knihy doktorky Jitky Krausové, psychiatričky a pastorální terapeutky na Arcibiskupství olomouckém. Zobrazují biografii Florence Nightingalové, zakladatelky moderního ošetřovatelství.

Prostějovské muzeum poprvé představuje tvorbu uměleckého fotografa, malíře a spisovatele Jana Saudka. Výstava Fenomén Saudek nabídne průřez tvorbou v podobě několika desítek velkoformátových fotografií. Přehlídku Saudkovy tvorby najdou návštěvníci v...

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Fakultní nemocnice Olomouc

Štítky sestra, obrazy, výstava, Fakultní nemocnice, Velehrad, Olomouc, zdravotnický pracovník, Fakultní nemocnice Olomouc, pandemie covidu-19, Krajská nemocnice T. Bati, Zlín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sestřička z Fakultní nemocnice vystavuje obrazy na Velehradě. Jako poděkování zdravotníkům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.