Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Kvůli bouřkám měli hasiči v Olomouckém kraji již desítky výjezdů. Strom spadl i na kolejiště

Několik desítek výjezdů evidují od čtvrtečního podvečera kvůli bouřkám hasiči v Olomouckém kraji. Zasahují hlavně u popadaných stromů, jejichž kmeny nevydržely silné nápory větru.

První vlna bouřek zasáhla Olomoucký kraj ve čtvrtek odpoledne. Bouřky doprovázené silným větrem se prohnaly především nad Šumperskem a Jesenickem, poté se přesunuly i nad zbývající část kraje.

"Do páté hodiny jsme evidovali zhruba sedm událostí. Jednalo se o spadené stromy a jednu poškozenou střechu. Přechodem další bouřkové oblačnosti registrujeme 17 výjezdů. Jedná se o spadené stromy na komunikaci," uvedl mluvčí hasičů Radek Buryánek.

Například u obce Charváty na Olomoucku silný vítr ve čtvrtek odpoledne strhl část střechy zemědělského objektu. Konstrukce spadla na sousední silnici, která byla kvůli tomu neprůjezdná.

"Prozatím jsme kvůli bouřkám na území Olomouckého kraje zasahovali od rána u více než 40 událostí. Jednalo se hlavně o popadané stromy na vozovky. Řešili jsme také strom na troleji, v kolejišti a na drátech elektrického vedení," upřesnil dnes ráno mluvčí hasičů.

Přes Olomoucký kraj se v noci prohnaly silné bouřky. U Zvole na Šumpersku zastavily provoz na důležité železniční trati. Jinak hasiči odklízeli především popadané stromy. V Opatovicích a Hranicích voda ohrožovala domy. V Olomouci vítr poničil...

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor

Štítky bouřky, hasiči, Olomoucký kraj, bouřka, strom, okres Šumperk, okres Jeseník, Charváty

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli bouřkám měli hasiči v Olomouckém kraji již desítky výjezdů. Strom spadl i na kolejiště  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.