Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Na veřejný pořádek v Prostějově nyní dohlížejí také strážníci na kole

Veřejný pořádek v Prostějově začali v letošním roce hlídat také strážníci na kole. Cyklohlídku bude vedení městské policie nasazovat od jara do podzimu, a to hlavně přes den. Za jednu službu strážníci najedou až čtyřicet kilometrů.

"Výhody kol jsou jasné. Hlídky se mohou rychleji přemisťovat. Snadněji se dostanou do nepřístupnějších a problematičtějších míst, která mohou být pro automobil obtížná. Cyklohlídka je využívána od jara do podzimu a to hlavně přes den," uvedla referentka komunikace na prostějovském magistrátu Anna Kajlíková.

Strážníci na kolech mají úplně stejné úkoly jako jejich kolegové. Provádějí hlídkovou činnost, mají předepsané úkoly, prověřují oznámení a dohlížejí na veřejný pořádek a silniční provoz.

"Během dne jsou na kole mobilnější, tím pádem se setkají s více lidmi, a mohou tak s nimi probrat jejich problémy a požadavky. Za jednu směnu najede hlídka na kole přibližně dvacet pět až čtyřicet kilometrů," podotkla Kajlíková. 

Městská policie Přerov baví internet, Miroslav Komínek ovládl anketu Zlaté pero

Už nějakou dobu baví Městská policie Přerov svými facebookovými příspěvky internet. Nově za to dostala i ocenění od Creative Copywriters Club v jubilejním 10. ročníku soutěže o nejlepší reklamní text. Autorem textů je zástupce ředitele Městské...

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Prostějov

Štítky strážník, kolo, městská policie, Prostějov, veřejný pořádek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na veřejný pořádek v Prostějově nyní dohlížejí také strážníci na kole  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.