Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

Hasiči ze Zábřehu budou vozit plyšáky pro rozptýlení dětí při krizových událostech

Rozptýlit děti při dopravních nehodách a dalších krizových událostech by od nynějška měli roztomilí plyšoví pejsci, které s sebou budou vozit hasiči ze Zábřehu. Plyšáky dostaly od místní radnice profesionální i dobrovolné jednotky.

Iniciátorem celé myšlenky byl místostarosta Zábřehu a současně velitel jednotky hasičů Josef Klimek (KDU-ČSL, bezpp).

"Určit motiv plyšové hračky nebylo jednoduché. Vzhledem k tomu, že je Zábřeh městem polárníka Jana Eskymo Welzla, byl nakonec vybrán sibiřský husky. Každý z plyšáků je ozdoben modrým nebo červeným šátkem s logem města," uvedl Klimek.

Zástupci sboru dobrovolných hasičů ze Zábřehu a Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje si plyšové pejsky převzali začátkem týdne přímo na zábřežské radnici. Sloužit budou při požárech, dopravních nehodách a jiných mimořádných událostech, pokud se u nich vyskytnou děti.

Hasiči budou roztomilou psí posádku vozit ve výjezdových autech. Hračky budou dávat dětem, mohly by alespoň na chvíli utlumit trauma z prožité události a umožnit snadnější komunikaci.

„I přes to, že se pejsci stanou součástí každodenní služby, doufejme, že je bude potřeba povolávat co nejméně,“ doufá Klimek.

Zábřeh již počtvrté ocení rozkvetlá okna, balkony nebo předzahrádky

Město Zábřeh již počtvrté vyhlásilo soutěž o nejkrásnější květinovou předzahrádku, balkon nebo okno. Jedinou podmínkou je, že výzdoba musí být vidět z veřejného prostranství. Soutěž bude probíhat až do konce září.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Zábřeh

Štítky plyšák, hasiči, děti, trauma, Zábřeh, KDU-ČSL, sbor dobrovolných hasičů, Hasičský záchranný sbor, Jan Eskymo Welzl, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči ze Zábřehu budou vozit plyšáky pro rozptýlení dětí při krizových událostech  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.