Počasí dnes21 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Šumperk chystá na zimním stadionu stavbu zázemí za 40 milionů korun

V šumperské hokejové hale začne v nejbližší době stavba zázemí pro hokejisty. Šatny v objektu zimního stadionu podle zástupců radnice nevyhovují. Město již vybralo firmu, náklady na stavbu budou 39,7 milionu korun.

Nové zázemí šumperské Škoda arény budou využívat nejen hokejisté, ale také další sportovci působící na šumperském Tyršově stadionu. Dosavadní zázemí už neodpovídá svou kapacitou ani z hygienického hlediska.

"Přístavba vyroste na zelené ploše a bude navazovat na stávající severní obvodovou stěnu objektu. V prostoru současné Škoda arény se vybuduje nová severní tribuna, pod kterou vzniknou skladové prostory, sušárny, prádelny a chodby. Ve dvoupodlažním objektu se budou vedle šaten nacházet také posilovna, umývárny a toalety, učebny, sklady, klubovny, technické místnosti a regenerační zóna," uvedla mluvčí radnice Soňa Singerová.

Výstavbu zázemí chtějí Podniky města zahájit hned, jak to bude možné. První etapa zahrnuje demoliční a výkopové práce, podbetonování přilehlého obvodového zdiva stadionu, vybudování základů a zděných konstrukcí přístavby a položení inženýrských sítí.

"Součástí přístavby je i zásah do severní tribuny, která bude po zimní sezoně zbourána a nahrazena montovanou kovovou konstrukcí. Stěnu oddělující zimní stadion a přístavbu, včetně provizorních výplní otvorů, musí zhotovitel dokončit tak, aby byl zajištěn běžný provoz zimního stadionu," uvedl ředitel podniků Miroslav Pospíšil.

Stavební úpravy by neměly omezit hokejovou sezonu 

Podniky města Šumperka, jimž zimní stadion patří, již vybraly dodavatele stavebních prací. Nyní čekají na rozhodnutí Národní sportovní agentury o přidělení dotace, o kterou požádaly. Na výstavbu již obdržely dotaci od Olomouckého kraje ve výši 400 tisíc korun, město se zavázalo podpořit projekt 8 miliony korun a z vlastních zdrojů mají Podniky města Šumperka vyčleněno 15 milionů korun, jde o peníze z prodeje ubytovny Sport.

Stavební úpravy a samotná stavba jsou rozděleny do dvou etap tak, aby neomezily hokejovou sezonu. S výrobou ledu se přitom letos začalo již začátkem června, což je oproti předchozím rokům o dva měsíce dříve.

"Letos v červnu jsme už ale věděli, že budeme mít stadion vykrytý téměř ze sta procent. Trénují zde totiž nejen domácí týmy, ale také kluby z okolních měst, kde led nemají. I proto si zde mohli lidé zabruslit o víkendech a předpokládáme, že bruslení pro veřejnost budeme i nadále nabízet," dodal ředitel Pospíšil.

Šumperk poprvé připravil pro děti a mládež tábor na koloběžkách

Dětem a mládeži ze Šumperka a okolí nabídne zdejší dům kultury první tábor na koloběžkách. Uskuteční se na začátku srpna a je určený dětem od osmi do třinácti let.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Podniky města Šumperka

Štítky zimní stadion, zázemí, stavba, Šumperk, Salith Šumperk, hokej, HC Škoda Plzeň, Miroslav Pospíšil, Národní sportovní agentura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šumperk chystá na zimním stadionu stavbu zázemí za 40 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.