Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Sobota 20. července 2024  |  Svátek má Ilja
Bez reklam

Na opravu ulice v centru Olomouc použila původní dlažbu a dodržela i kroužkovou vazbu

Po novém chodníku v centru Olomouce v Hrnčířské ulici se nyní mohou procházet obyvatelé. Radnice na nový povrch použila původní očištěnou historickou dlažbu. Nový chodník dostala také ulice Jilemnického. Opravy stály přes tři miliony korun.

„Velká rekonstrukce komunikace v Hrnčířské ulici je už dokončená. V rámci oprav byly původní žulové kostky rozebrány, očištěny a vráceny zpět do dlažby,“ uvedl investiční náměstek primátora Olomouce Martin Major (ODS).

Stavbaři nejprve doplnili nové podkladní vrstvy a poté žulové kostky vrátili zpět. Dbali přitom na to, aby zachovali původní schéma kroužkové vazby. Město kromě toho doplnilo také nové uliční vpusti pro odvedení srážkových vod z ulice. Souběžně s touto opravou proběhla i modernizace kabelového vedení.

Úplně nový chodník o délce zhruba sto metrů a šířce dva metry pak od nynějška vede v Jilemnického ulici v Olomouci podél frekventované silnice III. třídy. "Chodník zajistí bezpečnou cestu dětí do zdejšího sportovního areálu," podotkl Major.

Komunikace je z betonové dlažby, součástí akce byla i oprava silnice, kterou platila Správy silnic Olomouckého kraje. Město Olomouc přišly opravy chodníků dohromady na 3,2 milionu korun.

Provizorní přechod končí v keřích. Na správnou cestu chodce navedou značky

Velké pozdvižení vzbudil na stavbě nové tramvajové trati v Olomouci provizorní přechod pro chodce, který chodce opticky navádí do keřů na kraji ulice. Radnice vysvětluje, že jde o dočasnou situaci a v rámci stavby nebylo jiné řešení možné. Na...

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Olomouc

Štítky chodník, oprava, ulice, Olomouc, dlažba, Martin Major, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na opravu ulice v centru Olomouc použila původní dlažbu a dodržela i kroužkovou vazbu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.