Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Středa 17. července 2024  |  Svátek má Martina
Bez reklam

Kvůli pandemii klesly výrobci sportovní výživy Nutrend Olomouc tržby a zisk

Zisk olomouckého výrobce sportovní výživy, společnosti Nutrend, se propadl o bezmála 67 procent na 38 milionů korun. Důvodem je pandemie koronaviru, která poptávku po potravinových doplňcích výrazně snížila.

"V důsledku krize způsobené koronavirem musela společnost řešit pokles obratu z důvodu uzavření firemních prodejen v obchodních centrech, uzavření hotelu, restaurace a fitness centra," komentoval ve výroční zprávě loňský rok ředitel společnosti Nutrend D.S. Richard Zedník. Firma se loni potýkala také s omezením dodávek sportovní výživy do okolních států i celého exportu, hlavně do Číny.

Loni kvůli dopadům pandemie tak firmě po několika růstových letech klesly tržby meziročně o 27 procent na 1,127 miliardy korun z 1,547 miliardy v roce předchozím.

Dvě třetiny produkce sportovní výživy loni firma Nutrend D.S. prodala na zahraničních trzích. Tržby z vývozu ale kvůli pandemii koronaviru meziročně klesly o třetinu. "I v době krize se podařilo získat nové zákazníky v Bělorusku, Dánsku a privátní značku na Slovensku," podotkl Zedník.

V Česku společnost potravinové doplňky a sportovní výživu dodává do obchodních řetězců, fitness center, specializovaných prodejen se zdravou výživou, lékáren či cyklistických prodejen. Na tuzemském trhu firma loni vykázala dvouprocentní pokles obratu z prodeje potravinových doplňků. Prodej sportovní výživy klesl o devět procent, a to hlavně kvůli uzavřeným fitness centrům.

Nutrend D.S. loni na tuzemském trhu otevřel dvě nové vlastní prodejny, celkem jich nyní má 21. Celkový obrat firemních prodejen ale kvůli dlouhodobému uzavření, které souviselo s pandemií koronaviru, v roce 2020 meziročně klesl o 25 procent na 65 milionů korun.

Společnost vznikla v roce 1993

Společnost v roce 2016 v okrajové části Olomouce dokončila další etapu rozšíření výrobního areálu, v němž vzniklo několik stovek metrů čtverečních výrobních hal a skladů. Firma zároveň pořídila dvě nové výrobní linky na tyčinky. V závěru roku 2017 pak byla zprovozněna další výrobní linka na cereální a proteinové tyčinky.

V roce 2018 firma dokončila další etapu rozšíření závodu v hodnotě téměř 170 milionů korun. Společnost také instalovala novou automatickou linku na výrobu sypkých směsí. V roce 2018 firma ve svém areálu otevřela komplex Nutrend World. Ve čtyřpatrové budově je fitness centrum, hotel s kongresovým sálem a restaurace.

Výrobní portfolio společnosti Nutrend, která byla založena v roce 1993, zahrnuje více než 370 výrobků. Jsou mezi nimi například energetické tyčinky, kloubní výživa či nápoje pro sportovce. Firma Nutrend D.S. loni zaměstnávala tři stovky lidí. Společnost vlastní dva podnikatelé z Olomoucka.

Fakultní nemocnice Olomouc navzdory pandemii loni zvýšila zisk i výnosy

Hospodaření Fakultní nemocnice Olomouc loni navzdory pandemii koronaviru skončilo ziskem 380,3 milionu korun, který byl více než dvojnásobný ve srovnání s předcházejícím rokem. Pojišťovny totiž nemocnici proplatily vícenáklady, které vznikly...

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto nutrend.cz

Štítky výživa, sport, koronavirus, Nutrend, Olomouc, pandemie covidu-19, fitness, Richard Zedník, Dark Schneider, Čína, Bělorusko, Dánsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli pandemii klesly výrobci sportovní výživy Nutrend Olomouc tržby a zisk  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.