Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Bazén v Zábřehu má novou vzduchotechniku. Návštěvníkům už nebude zima

Krytý bazén v Zábřehu se dnes po více než dvouměsíční přestávce opět otevřel veřejnosti. Areál dostal novou vzduchotechniku, takže uvnitř už nebude zima. Na chlad si v minulosti návštěvníci bazénu stěžovali. Investice byla přes dva miliony korun.

"Díky novým rozvodům vzduchotechniky už návštěvníci nebudou mít v bazénové hale pocit chladu. Vzduch dříve foukal současně na hlavu i na nohy. Rozsáhlá rekonstrukce upravila přívod vzduchu. Odtah i přívod je nově ze stropu," potvrdil starosta Zábřehu František John (KDU-ČSL). 

Na to, že je v bazénu zima, si v minulosti stěžovaly desítky obyvatel Zábřehu a okolí. "Škoda, že tam je zima a nic pro děti," poznamenala na sociálních sítích například Andy Padělková.

Starosta Zábřehu John poznamenal, že dalším důvodem rekonstrukce byla skutečnost, že stávající vzduchotechnika už potřebovala výměnu. Původní ocelové potrubí korodovalo, stavbaři ho proto nahradili plastovými trubkami, které navíc vedou jinudy. Nový systém je modernější a plast bude v agresivním a vlhkém prostředí odolnější. Investice byla 2,3 milionu korun.

Rekonstrukce skončila před pár dny, ode dneška je krytý bazén otevřený pro věřejnost. V provozu bude rovněž venkovní koupaliště, pokud počasí dovolí.  

Do Zábřehu se vrátil po více než 70 letech původní zvon. Objevil se v aukci

Do Zábřehu na Šumpersku se po více než 70 letech vrátil zvon z počátku 19. století, který v 50. letech minulého století beze stopy zmizel. Objevil se letos na aukčním portálu, kde ho zábřežští patrioti a zvoníci následně vydražili. Vyvolávací...

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Zábřeh

Štítky bazén, chladno, vzduchotechnika, výměna, Zábřeh, František John, KDU-ČSL, krytý plavecký bazén

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bazén v Zábřehu má novou vzduchotechniku. Návštěvníkům už nebude zima  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.