Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Pod autem v Přerově vybuchl nástražný výbušný systém. Nemáme nepřátele, diví se majitel vozu

, aktualizováno 31. srpna 2021, 15:15

Pod dodávkovým automobilem v centru Přerova včera večer vybuchl nástražný výbušný systém, potvrdila policie. Motiv útoku zatím není znám, okolnosti policie vyšetřuje. Vůz patřil známé přerovské firmě, která prodává sportovní vybavení. Zraněn nebyl nikdo.

"Včera v ulici Sušilova v Přerově došlo k explozi zaparkovaného vozidla VW transporter. Na místo neprodleně vyrazili policisté s výjezdovou skupinou služby kriminální policie a vyšetřování, kteří na základě zjištěných skutečností na místo přivolali pyrotechniky. Pyrotechnici po ohledání zjistili, že neznámý pachatel umístil na vozidlo nástražný výbušný systém," sdělila mluvčí policie Miluše Zajícová.

Motiv útoku zatím není známý. "Příčina a okolnosti této závažné trestné činnosti jsou předmětem prověřování. K osobě možného pachatele je z naší strany prováděno intenzivní šetření," vysvětlila mluvčí policie.

Automobil explodoval u sídla známé přerovské firmy Jankusport, která se zabývá prodejem sportovního vybavení. Firemní polepy se na autě objevily ve čtvrtek minulý týden.

"Nemám na to slov, nemáme žádnou nevraživost mezi konkurencí, nemám nepřátele, že bych s někým soupeřil. Prodáváme jenom kola, lyže. Nedokážu si to vysvětlit. Auto asi stálo na blbém místě," řekl majitel vozu Jaroslav Janků.

Škodu zatím nemá vyčíslenou. "Byla to obrovská pumelenice," doplnil.

V ulici je kamerový systém

Poukázal i na to, že v blízkosti je dětský domov. "Děti to vystrašilo určitě. Normálně chodí spát v 20 hodin, ale včera šly až po jedenácté, ale zvládli jsme to. Materiální škodu nemáme, ale střepina, která z toho odletěla, nám narazila na parapet. Rozbila jeden květináč a pokřivila jeden z ohradníků. Rána to byla opravdu velká, všichni si tady mysleli, že nám bouchl kotel nebo nějaké plynové zařízení. Celý dům se otřásl," doplnil ředitel domova Luděk Doležel.

Podle majitele vozu je v ulici kamerový systém a jedna z kamer zabírala i vůz.

Na místě od včerejšího večera zasahovaly kromě policie také pyrotechnici, služební psovod a hasiči. Celá ulice byla několik hodin uzavřená. "Nedošlo ke zranění žádných osob ani ke škodě na dalším majetku v okolí místa exploze. Hmotná škoda nebyla doposud vyčíslena," dodala mluvčí Zajícová.

Policie celý případ vyšetřuje pro trestný čin obecné ohrožení, za který hrozí až osm let vězení.

V jedné z přerovských ulici včera v podvečer vybuchl zaparkovaný automobil. Na místě byli kromě policistů také hasiči a pyrotechnici. Ulice byla uzavřena. Policie uvedla, že při výbuchu nebyl nikdo zraněn.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Přerováci

Štítky výbuch, automobil, nástražný výbušný systém, policie, Přerov, Volkswagen Transporter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pod autem v Přerově vybuchl nástražný výbušný systém. Nemáme nepřátele, diví se majitel vozu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.