Počasí dnes11 °C, zítra13 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Policie zatkla osobu podezřelou z pondělního bombového útoku v Přerově

, aktualizováno 1. září 2021, 19:43

Přerovští policisté zatkli osobu podezřelou z pondělního bombového útoku. Na jedné z ulici poblíž centra někdo pod automobil podnikatele umístil nástražný výbušný systém. Zraněn nebyl nikdo. Bližší informace policie sdělí zítra.

"V souvislosti s pondělní explozí nástražného výbušného systému umístěného na vozidle v ulici Sušilova v Přerově byla zadržena podezřelá osoba, které bylo dnes v odpoledních hodinách sděleno obvinění z trestného činu obecné ohrožení," potvrdila mluvčí policie Miluše Zajícová.

Bližší informace k celému případu budou sděleny zítra, dodala policejní mluvčí.

Automobil explodoval v pondělí večer u sídla známé přerovské firmy Jankusport, která se zabývá prodejem sportovního vybavení. 

"Došlo k explozi zaparkovaného vozidla VW transporter. Pyrotechnici po ohledání zjistili, že neznámý pachatel umístil na vozidlo nástražný výbušný systém," uvedla již dřív mluvčí.

Motiv zatím není známý. "Nemám na to slov, nemáme žádnou nevraživost mezi konkurencí, nemám nepřátele, že bych s někým soupeřil. Prodáváme jenom kola, lyže. Nedokážu si to vysvětlit. Auto asi stálo na blbém místě," řekl majitel vozu Jaroslav Janků.

Pod dodávkovým automobilem v centru Přerova včera večer vybuchl nástražný výbušný systém, potvrdila policie. Motiv útoku zatím není znám, okolnosti policie vyšetřuje. Vůz patřil známé přerovské firmě, která prodává sportovní vybavení. Zraněn nebyl...

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Televize Přerov

Štítky výbuch, automobil, nástražný výbušný systém, podezřelý, zatčení, Přerov, policie, Volkswagen Transporter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie zatkla osobu podezřelou z pondělního bombového útoku v Přerově  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.