Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Chůze na vlastní riziko. Schody u konečné tramvaje do zimy opravíme, tvrdí město

„Komise městské části už neví, jak odpovídat občanům,“ stojí v zápisu z jednání KMČ Nová Ulice k podnětu na opravu schodiště u konečné tramvajové zastávky. Betonové stavba v zalidněné části Olomouce má vydrolené hrany a lidé před vstupem na vlastní nebezpečí upozorňují už několik měsíců varovné cedule.

„Na zahájení prací stále čekáme. Jako komise jsme na to uvolnili peníze. Vím, že je to schválené, projekt je hotový. Dokonce je snad i vysoutěžená firma. Budu to znovu urgovat, aby rekonstrukce byla provedena co nejdříve,“ komentuje situaci předsedkyně komise městské části Nová Ulice Zdena Tomková.

Vypracování projektu i udělení stavebního povolení potvrzuje i olomoucký magistrát. „Rekonstrukci budou na základě požadavku a objednávky odboru dopravy magistrátu provádět Technické služby města Olomouce,“ sdělila mluvčí radnice Radka Štědrá.

Obyvatelé Olomouce zaplatí od příštího roku dvojnásobnou daň z nemovitosti

Dvojnásobek zaplatí obyvatelé Olomouce od příštího roku na dani z nemovitosti. Po dlouhé diskusi to dnes schválilo olomoucké zastupitelstvo. Radní původně navrhovali ztrojnásobení daně, avšak po jednání s opozicí přistoupili na mírnější variantu.

Aby se řešení našlo už v letošním roce, rozhodli se zástupci KMČ 13 uvolnit peníze, které dostaly od města například na estetizaci. „Vyhradili jsme na to skoro tři sta tisíc korun. Máme přidělené prostředky na estetizaci a na chodníky, peníze z těchto částí rozpočtu jsme směřovali na opravu schodů,“ objasnila Zdena Tomková.

„Schody jsou v dezolátním stavu a byly Magistrátem města Olomouce označeny cedulemi, které mnoho občanů vnímá oprávněně jako výsměch,“ uvádí zápis z jednání KMČ.

Po částečné opravě z roku 2019 se podle Tomkové povrch schodů opět vydrolil a dospěl až k současnému havarijnímu stavu. Od začátku letošního roku na okraje schodů magistrát umístil varovné cedulky a Komise městské části se obává blížící se zimy. „Čas nás začíná hodně tlačit. Je tam velký pohyb lidí. Z tramvajové zastávky lidé míří na sídliště, blízko je také nákupní centrum. Bydlím nedaleko a vidím, že například důchodci tam mají problémy, z mého pohledu je to tam pro ně nebezpečné,“ podotýká předsedkyně KMČ.

„Stavební práce budou provedeny ještě letos na podzim, aby byly před zimním obdobím schody v pořádku,“ ubezpečila za město Olomouc Radka Štědrá, s tím, že nejzazší termín ukončení rekonstrukce je stanovený do 31. října 2021.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Stanislav Heloňa

Štítky Chodník, schody, zastávka, oprava, rekonstrukce, Olomouc, zima, schodiště, městská část, Nová Ulice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chůze na vlastní riziko. Schody u konečné tramvaje do zimy opravíme, tvrdí město  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.