Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Město Hranice opraví chodník na rušné komunikaci. Za více než čtyři miliony

Na více než čtyři miliony korun přijde oprava zhruba kilometrového úseku chodníku podél jedné z hlavních dopravních tepen v Hranicích na Přerovsku. Opravy začnou ve druhém zářijovém týdnu, chodník dostane například speciální bezpečnostní prvky pro nevidomé a slabozraké.

Rekonstrukce se bude týkat chodníku na Třídě Československé armády od mostu přes Veličku podél kasáren až po autobusovou zastávku na konci ulice Hranická.

"Oprava řeší nevyhovující stav. Chodník již nesplňuje současné požadavky na bezpečnost, má zborcený povrch, vyskytují se na něm prohlubně, nevyhovují sklony a výšky obrubníků. Chodník bude nově doplněn o prvky prostorové orientace pro pohyb nevidomých a slabozrakých. Jde o varovný pás ze speciální dlažby pro nevidomé a vodící linii tvořenou obrubníkem výšky šedesát milimetrů," uvedl mluvčí hranické radnice Petr Bakovský.

Akce bude stát 4,3 miliony korun, město na ni získalo dotaci z Evropské unie ve výši 90 procent nákladů. Dokončení je stanoveno na začátek prosince.

V letošním roce město Hranice hodlá opravit také chodník v ulici Alešova a kromě toho příští týden zahájí práce i na výstavbě přechodu pro chodce v ulici Československé armády u Bonveru.

"Akce bude stát 730 tisíc korun a bude trvat do konce října. Přechod bude splňovat všechna bezpečností kritéria. Například délka přecházení musí být do sedmi metrů. Přechod bude upraven jako bezbariérový," dodal mluvčí radnice.

Chůze na vlastní riziko. Schody u konečné tramvaje do zimy opravíme, tvrdí město

„Komise městské části už neví, jak odpovídat občanům,“ stojí v zápisu z jednání KMČ Nová Ulice k podnětu na opravu schodiště u konečné tramvajové zastávky. Betonové stavba v zalidněné části Olomouce má vydrolené hrany a lidé před vstupem na...

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky oprava, chodník, bezpečnost, nevidomí, Hranice, okres Přerov, Československá armáda, Evropská unie, Velička

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město Hranice opraví chodník na rušné komunikaci. Za více než čtyři miliony  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.